MSZÉSZ roadshow Kecskeméten és Szegeden is

Forrás: turizmus.com

 2018. november 20. 22:03

Folytatódott az Magyar Turisztikai Ügynökség és a Magyar Szállodák és Éttermek Sövetsége közös roadshow-inak sorozata - tudatta az MSZÉSZ.
Kecskeméten, a Four Points by Sheraton szállodában, ebéden találkoztak a város meghatározó szállodásai, az MSZÉSZ Dél-Alföldi régióvezetője, Juszkó Anita szervezésében, s ezúttal is a Magyar Turisztikai Ügynökség részvételével. Szabó Áron, szálláshelyekért és vendéglátásért felelős MTÜ igazgató a város jelenlegi, az üzleti turizmusban betöltött szerepét vitatta meg a helyi szakemberekkel, fókuszban a Mercedes folyamatban lévő gyárbővítésével.

Az igazgatói ebéd résztvevői, kiegészülve Kecskemét város 
polgármesterének képviselőjével, megállapították, hogy a térség 
turisztikai és szálláshely kínálatát úgy célszerű fejleszteni, illetve versenyképességét növelni, hogy az alkalmas legyen a 
növekvő számú, szabadidős célú utazó kiszolgálására. Ehhez a város 
egyre összetettebb programkínálata, a katonai repülőtér polgári célú 
fejlesztése és Kecskemét Budapesthez való közelsége jó alapot 
szolgáltat.
Könnyid László MSZÉSZ elnök felvetette a város sportturisztikai 
lehetőségeinek kiaknázását, tekintve, hogy kevés helyszín rendelkezik 
olyan, egy földrajzi helyre koncentrált sportlétesítmény mennyiséggel, 
mint Kecskemét. Az elnök véleménye szerint a városvezetés nyitottsága a 
turizmus fejlesztésére, a programkínálat bővítésére, a marketing 
erőforrások növelésére, a meglévő ipari fejlesztések mellett kiváló 
lehetőségeket hordoz a környék szálláshelyeket üzemeltető vállalkozásai 
számára.

Szegeden - Gál István helyettes régióvezető és az Accent csoport meghívására, az Art Hotelben - üzleti vacsora keretében találkoztak a szállodaigazgatók az MTÜ igazgatójával és az MSZÉSZ elnökével. Elhangzott, hogy az élénk üzletmenetet jellemzi, hogy valamennyi szálloda bázis feletti őszi eredményekről, erősödő belföldi keresletről számolt be. A hosszú hétvégék Szegeden és Mórahalmon is jelentős forgalom bővülést hoztak, mindkét település szállodái és fürdői magas látogatószámot regisztráltak. Szeged nyári kulturális kínálata valamint idén megrendezett sporteseményei jelentősen élénkítették a keresletet. A sárkányhajó világbajnokság sok országból hozott versenyzőt és szurkolót. A helyi szereplők az üzleti célú utazás élénkítésében látnak jelentős tartalékot, amelyhez elengedhetetlen a város részéről a megfelelő konferencia kapacitás kiépítése, létrehozása, mivel ez jelenleg Szegeden szűk keresztmetszetet ad - zárul az MSZÉSZ beszámolója.