Nemzetközi hetet szervez az Edutus

 2014. március 21. 11:58

Az Edutus Főiskola 2014. március 23-28. között immáron 19. alkalommal rendezi meg a Nemzetközi Hét programját, melyre idén Németországból, Belgiumból, Franciaországból, Szlovákiából, Portugáliából és Törökországból érkeznek hallgatók és vendégoktatók, hogy részt vegyenek a programsorozaton.

A kurzuskínálat széles, felölel több tématerületet a turizmus-vendéglátás, a nemzetközi gazdálkodás, a marketing valamint a gazdálkodás és menedzsment képzési köréből, mely teljes mértékben integrálódik az Edutus Főiskola képzésébe.

Az idei rendezvényen több mint 150 hallgató vesz részt, fele-fele arányban külföldi és Edutus-os diákok.

A Nemzetközi Hét programjai az Edutus Főiskolán a képzés részét képezik. A turizmus-vendéglátás, illetve a nemzetközi gazdálkodás szakos hallgatók számára az angol vagy német nyelven meghirdetett kurzusok valamelyikének felvétele kötelező, a diploma feltétele. A többi szakon a kurzusokat választható tárgyként hirdetik meg, amiért az 5 napos képzés zárásakor esedékes vizsga sikeres teljesítése esetén kreditpontot kapnak. A képzés ideje alatt a szakmai programon kívül számos turisztikai-kulturális eseményt szerveznek: városnézést Budapesten, az újjáépített Kossuth-tér szakmai bejárását, kirándulást Visegrádra és Gödöllőre, fürdést a Széchenyi Fürdőben.

A Nemzetközi Hét oktatási és kulturális tevékenységeiben való részvételük során a diákok személyes tapasztalatok alapján élhetik meg a nemzetköziesítést, lehetőséget biztosítva számukra ezzel, hogy nyelvi, szakmai és interkulturális kompetenciáikat fejlesztve további nemzetközi programok aktív résztvevői lehessenek a későbbiekben.

A program különlegessége és egyben évek óta tartó sikeressége az alábbiakban rejlik:

  • Az Erasmus mobilitás által támogatott oktatócsere-programok koncentrált szervezésű megvalósítása, mely egyedülálló a magyar felsőoktatási intézmények körében
  • Eredményeik alapján több külföldi társintézményük is felhasználta jó gyakorlatukat, és hasonló módon szervezi az Erasmus oktatók bevonását saját képzésükbe
  • Az órákon a különböző nemzetiségű hallgatók közösen vesznek részt az Edutus Főiskola hallgatóval, így erősítve a főiskola nemzetközi kitekintését, a külföldi partnerintézményekkel való együttműködést, valamint a további kapcsolatépítést.