Nemzetközi terülj, terülj asztalkám az InterContinentalban

Forrás: turizmus.com

 2015. november 29. 16:38

Soha ennyi ország, ennyiféle itala és étele nem kapott helyet a Duna-parton, mint vasárnap az InterContinentalban: a Diplomata Házastársak Budapesti Egyesületének jótékonysági vására, amelynek Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége volt a fővédnöke, nagyon sok vásárlót, nézelődőt vonzott.

Több tucatnyi ország rukkolt ki ételkülönlegességekkel: az argentinok csodás marhahúsból sütött-főzött fogásait magyar származású séf készítette, az olaszok helyben „köpülték" a  mozzarellát, a vietnamiak a bejáratnál forrázták le és ízesítették leveseiket. Legalább 20 féle kenyeret, cipót és tésztafélét lehetett kóstolni és vásárolni, a focacciától a dél-szláv kukoricás szendvicsig, lazacos orosz szendvicsig, káposztás, leveles tésztás töltött batyuktól a szlovák pozsonyi kifliig.

Legalább annyian vásároltak fűszereket, konzerveket, cukorkákat, csokoládét, szalámi és sonkaféléket, levesporokat, mint ahányan falatoztak e sokszínű nyelvi kavalkádban.

Jócskán fogyott az orosz vodka, a mexikói tequila, a lett balzsam, a szlovén likőr és bor, akárcsak az indiai tejes tea. Számos afrikai és ázsiai ország hozta el népművészeti tárgyait, kézműves termékeit, ékszereit és batikolt selymeit.

Félóránként következtek egymás után a kulturális programok, a gyerekek részére pedig játéksarkot alakítottak ki. Nem hiányoztak a second hand és a charity sarkok sem.

A tavalyihoz képest is sokat fejlődött és bővült a vásár, amelyen részt vettek jól ismert magyar cégek is, valamint több idegenforgalmi kirendeltség is képviseltette magát, köztük a ciprusi.