Nőttek a szállodák bevételei a vizes vb-nek köszönhetően

Forrás: MTI

 2017. augusztus 03. 17:35

Az előzetes adatok szerint a szállodák 25-30 százalékkal magasabb árbevételt értek el júliusban az egy évvel korábbinál, az átlagárak 20 százalékkal voltak magasabbak a vizes világbajnokságnak köszönhetően – mondta Kovács István, a magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének főtitkára.

A szállodák csaknem telt házzal üzemeltek a verseny ideje alatt, a foglaltságuk több mint 90 százalékos volt a tavaly júliusi 85 százalékot követően. Részletes adatok a következő hónapban lesznek majd – mondta a főtitkár.

A Danubius Hotels Group szállodalánc tájékoztatása szerint júliusban a budapesti szálláshelyeik, így a 2 margitszigeti Danubius hotel is teltház közelében, 90 százalékos telítettséggel üzemelt. A magas foglaltság már a tavalyi, tavaly előtti évben is jellemző volt, de a vizes világbajnokság miatt az átlagárban jelentős, 45 százalékos növekedés volt az előző év hasonló időszakához képest.

Michal Navratil toronyugró a budapesti vizes vb-n

Fotó: fina-budapest2017.com

A bevételeik jelentős növekedését köszönhették a sporteseménynek – mondta el Mácsai Péter, a Danubius Health Spa Resort Margitsziget és a Danubius Grand Hotel Margitsziget igazgatója. – Budapest iránt jelentősen megélénkült a kereslet, a FINA Masters, a Forma I. és a Sziget Fesztivál szintén sok, reményeik szerint visszatérő vendéget hoz, szeptemberre pedig szintén rekord foglaltságra számítanak. A kiemelkedő év végén újabb felújításokat kezdenek a szállodáikban.

Kapcsolódó cikkek

FINA-promóció koreai módra

2017. augusztus 03.