Nyissuk ki a digitális kapukat!

Forrás: turizmus.com

 2017. május 04. 21:58

A repülőterek, a hajó- és vasútállomások, valamint a közúti határátkelők mellett nagyon fontos, hogy kinyissuk Magyarország digitális kapuit – mondta köszöntőjében Bánhegyi Zsófia a turisztikai social media verseny eredményhirdetésén.

A Magyar Turisztikai Ügynökség marketingkommunikációért felelős vezérigazgató-helyettese, Bánhegyi Zsófia emlékeztette a jelenlévő szolgáltatókat arra is, hogy a Facebook és a többi social media felület egyáltalán nem csak a marketing és az imázsépítés területe, hanem egyre inkább szolgáltatói platform is.

Bánhegyi Zsófia köszönti a TSMA díjátadó résztvevőit

Fotó: Kovács Richard

A díjátadó után folytatott kötetlen beszélgetés során Dudás Ildikó, a Kempinski Corvinus Budapest PR-menedzsere megerősítette, hogy szállodájukban egyre több vendég a szobájában ülve, ahelyett, hogy felemelné a telefont, a hotel FB-oldalán keresztül kommunikál velük, nemegyszer konkrét kéréseket tolmácsolva, úgy tekintve az eljárást, mintha a személyzettel beszélt volna.

Flesch Tamás, a TSMA szakmai partnerének, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének általános alelnöke köszöntőjében arra emlékeztetett, hogy az online forradalom, s azon belül a social media megoldások fenekestül forgatták fel a szállodák marketing- és értékesítési tevékenységét. Elvont példával élve, úgy fogalmazott, hogy egy képzeletbeli, tíz évvel ezelőtt hibernált értékesítési szakember felébresztve, azt sem tudná hová csöppent, szinte mindent elölről kellene megtanulnia.

Flesch Tamás köszönti a megjelenteket

Fotó: Kovács Richard

A TSMA verseny eredményéről itt olvashat, további részleteket a Turizmus Panoráma magazin májusi számában talál.

A Tourism Social Media Awards (TSMA) verseny május 4-i díjátadójára, a Budapest Party Service felségterületén, a Corner Rendezvényközpontban került sor.