Ők a grill bajnokai

Forrás: turizmus.com

 2018. október 07. 10:25

A Magyar Grillszövetség és Szabadtűzi Lovagrend, október 6-án rendezte meg a 17. Magyar Profi Grillbajnokságot és a 4. Magyar Hobbi Grillbajnokságot.

A Klauzál Gábor Budafok -Tétényi Művelődési Központban megrendezett versenyen a profiknál budapesti csapat végzett az első helyen, az amatőr indulóknál siklósi hölgyek bizonyultak a legjobbnak.

Összesen 11 csapat nevezett az idei versenybe, 7 profi és 4 amatőr. Ez utóbbiaknak csak hal és sertéshús kategóriában kellett ételeket készíteni, nem volt kötelező számukra a desszert, ami a profi indulók egyik versenyszáma volt. Ezen kívül hal, szárnyas-, sertés-, marhahús ételeket sütöttek-főztek a megadott alapanyagokból. A zsűri szerint a színvonal magasabb volt, mint a tavalyi, köszönhetően annak, hogy sokan professzionális technológiákat telepítettek a Klauzál ház udvarába, de voltak, akik házi grillkészüléken készítették az ételeket.

A zsűri több szempont alapján ítélte meg a négyfős csapatok teljesítményét: az ételek ízén, látványán és harmóniáján kívül szempont volt a csapatoknál tapasztalt hangulat és a sátorok dekorálása. Utóbbiakat „FUN” díjjal jutalmazták. A kategóriánkénti győztesek oklevelet, érmet, serleget és ajándékcsomagot kaptak.

Hobbi kategóriában a Siklósi Gaszto- és Borbarátnők Egyesülete tarolt, a profik között az összetett versenyben a budapesti Grill Guard végzett az első helyen, ők kapták a Népegészségügyi Intézet különdíját is. Második a Prince Hill, harmadik a Civita Team lett. Az MNGSZ szakmai különdíját a miskolci Aranykorona Történelmi Étterem, Hotel és Látványpince nyerte el.

A profik között a Grill Guard diadalmaskodott