Októberben újra Országos Étterem Hét

Forrás: turizmus.com

 2014. augusztus 26. 12:46

Idén ősszel folytatódik az Országos Étterem Hét rendezvénysorozat. A rendezvényre előzetesen szeptember 17-től lehet on-line asztalt foglalniuk az érdeklődőknek a www.etteremhet.hu weboldalon.

Az Étterem Héten ősszel is változatlan − 3300 forintos − áron kínálják háromfogásos ebéd- és vacsoramenüiket a résztvevő közép- és felsőkategóriás éttermek országszerte, október 13. és 19. között.

 

A kedvező ár a szervízdíjat is tartalmazza, az éttermek kínálatuk legjavát ajánlják vendégeiknek: többnyire 3-4 féle előételből, főételből és desszertből választhatnak az ízek kedvelői. A programban több olyan étterem is részt vesz, amely szerepel Az 50 legjobb magyarországi étterem listájában (több hazai gasztro kiadvány alapján).

A magas színvonalat Michelin ajánlással rendelkező éttermek is garantálják (pl.: ARAZ étterem, La PerleNoire étterem, Le Bourbon étterem – Le Meridien, Paris-Budapest étterem, Pesti Disznó bisztró). Az alkalomhoz olyan éttermek is csatlakoztak, amelyek az év folyamán semmilyen más gasztronómiai eseményen nem szerepelnek.

A rendezvény népszerűségét jelzi, hogy az elmúlt években megsokszorozódott az érdeklődők száma: a legutóbb rekordszámú, 21.900 látogató választott a magas szintű kínálatból (2011-ben még csak 4.427 volt a vendégek száma).

A résztvevő vendégek többsége azt nyilatkozta: azért választották a program kínálatát, hogy új vendéglátóhelyeket ismerjenek meg, így gazdagodjanak új élményekkel, tapasztalatokkal. A válaszok szerint a vendégek kb. 90 százaléka a kedvezményes időszakon kívül is visszalátogatna az általa választott éttermekbe.

A minőségi vendéglátás miatt az Étterem Hét programjára kialakított szabad helyek száma limitált, így az elmúlt évek tapasztalatai szerint az érdeklődőknek érdemes minél hamarabb asztalt foglalniuk a www.etteremhet.hu weboldalon.

A vendég az asztalfoglalás elküldése után azonnali visszaigazolást kap e-mailben a foglalás sikerességéről. Személyes, illetve telefonos megkeresés útján nem lehet asztalt foglalni, a rendszer csak az online foglalásokat regisztrálja a fenti weboldalon.