Öregszik a magyar fürdők közönsége?

 2013. november 11. 15:20

A Magyar Fürdőszövetség pályázatot hirdetett annak érdekében, hogy dokumentálni tudják a hazai fürdők és strandok életét, ehhez minden megyéből várnak képeket.

Olyan fotók beküldését várja a szövetség, amelyek alkalmasak arra, hogy bemutassák a régebbi és közelmúlt fürdőruhák divatjának stílusjegyeit, egy-egy fürdő történéseit. A kiállítás az online térben próbálja népszerűsíteni a hazai fürdőket. Kiemelten kezelik azokat az alkotásokat, amelyek visszaadják a fürdőzésre jellemző korabeli hangulatot. A magánszemélyektől azt kérik, hogy küldjenek saját képeik mellé néhány mondatot is, amely a fotó keletkezésének történetét mondja el. A legjobb képeket, történeteket megjelenítik online formában, a képekre és történetekre pedig szavazni is lehet.

Fotó: www.fortepan.hu

A pályázatot a Brighton Swimming Club életét összefoglaló online fotókiállítás ihlette, amely ugyan a XX. század elejét próbálta feldolgozni, de a mai napig is számos információval szolgálhat a helyi fürdőkultúra és sportélet iránt érdeklődők számára. Az online kiállítást a fiatalabb korosztálynak készülő antropos.hu oldal közreműködésével hozzák létre. Az elsősorban harminc év alattiakat megcélzó oldallal való együttműködéstől azt várják, hogy fiatalodik majd a hazai fürdők közönsége is - olvasható a közleményben. Vancsura Miklós, a Magyar Fürdőszövetség ügyvezető elnöke szerint a mai fiatalok keveset tudnak a fürdőkultúránkról, a legtöbben nem ismerik világszínvonalú vizeink gyógyhatásait, és a fürdőzés egészségvédő, betegség megelőző hatásairól is kevés a használható információjuk.

A képeket a furdo@antropos.hu oldalra várják, december 15-ig.