Rendezvényhelyszínként is funkcionál majd az új Fradi stadion

Szerző: Pintér Tünde

 2014. május 06. 15:37

A május végére elkészülő, kapuit a közönség előtt várhatóan augusztusban megnyitó multifunkcionális csarnok a mérkőzések kiszolgálása mellettkoncertek, konferenciák, kulturális rendezvények megrendezésére is alkalmas lesz.

A szerkesztőségünknek megtartott, május 5-i bejáráson a védőfelszerelés felöltése után megtudtuk: a rendezvényközpont legalább 10, különböző méretű helyiségből áll. A legnagyobb az 1700 négyzetméteres üzleti rendezvény csarnok a második emeleten, a VIP Gold szektor bejárata előtt. Ahelyiség üvegfala mögött a 22.500 fős stadion zöld gyepszőnyege és a nézőkaréj zöld-fehérbe öltöztetett széksorai láthatók.

 

A 3. és a 4. emeleten, a Skyboxok előtere középméretű rendezvénytérként funkcionál majd azokon a napokon, melyeken nincs mérkőzés s stadionban. A kisebbek termek szekcióülések megtartására alkalmasak.

A rendezvények számáraegyébként a zöld-fehér épület szinteminden eleme bérelhető lesz, az öltözők éppúgy, mint maga a gyep, melyet ilyen esetekben speciális technológiával védenek a behatásoktól. A bejárat nagysága lehetővé teszi a kamionok behajtását, ez a nagy rendezvények, koncertek megvalósításánálfontos szempont. Évente mintegy 100-120, 12-2000 fős eseménnyel terveznek.Mélygarázs is lesz, közel 400 autós kapacitással. Akár mérkőzésről, akár egyedi rendezvényről legyen szó, a cateringet a későbbiekben tenderen kiválasztott, szerződött catering cégnek kell biztosítania.