Szálloda épül Hernádvécsén

 2012. december 05. 17:05

2012. december 6-án kerül sor az ÉMOP keretében pályázati támogatásban részesült „Kereskedelmi szálláshelyek és szolgáltatások minőségi fejlesztése” projekt keretében megvalósuló projekt bemutatására. A helyszín a történelmi Vécsey család 1790-ben épült, neobarokk, műemléki védelem alatt álló kastélya köré formálódó épületkomplexum.

A 3 hektár kastélykertet a beruházó további 6 hektár kapcsolódó területtel egészítette ki, így egészében 9 hektár szolgálja az 55 szobás 4*-os szálloda leendő vendégeinek tartalmas időtöltését. Az ősfás parkban kialakított tó csónakázási lehetőséget is kínál, teniszpálya, kerékpár és kalandpálya, istálló és lovaglási lehetőség, állatsimogató és kilátó, és még sok egyéb, kulturális értéküket hordozó lehetőség nyújtanak az egészségturizmus irányába is mutató szolgáltatásokat, aktív rekreációt.


Külső, belső medence, wellness létesítmények gazdagítják és teszik színessé a szolgáltatások körét. A szálloda két nagy konferenciateremmel, bálteremmel, kiállítótérrel, 120 fős étteremmel, grillterasszal, vadászpoharazóval, borospincével, színpadokkal, mozival is rendelkezik majd, illetve különleges, egyedülálló, a településhez kötődő attrakciókkal.
Hernádvécse az aggteleki desztinációs régióban a Miskolc-Kassa útvonalon, előbbitől 50, utóbbitól 30 km-re, azok elérhető közelségében található. A táj, a Cserehát, az ország kevésbé ismert, érdekes, flórájában, faunájában, felszíni formálódásában gazdag tájegység.
Karnyújtásnyira találhatók innen olyan turisztikailag vonzó attrakciók, mint Boldogkőváralja, Regéc és Füzér várai, Vizsoly, a festői Hernád, a Hollóházi Porcelánmanufaktúra és felszíni ásványkincséről híres Telkibánya a Zemplénben, maga a hegyvonulat és egyéb nevezetességei.
Kirándulásnyi a távolság Kassa, Aggtelek, Tállya, Tokaj, Miskolc irányába. Egyszóval ez a hely egy új kiindulási pont az ország e tájának a megismerésére, a tartalmas relaxációra épülésre.
A 2007-ben kezdődött sajáterős revitalizálás, felújítás 2009 őszével kezdődően, a közel 1,3 milliárdos, még megvalósítandó, hátralévő beruházásra, 440 mFt-ot meghaladó, EU-s pályázati alapból jutatott, pályázati támogatást kapott, mely összeg folyósítása ez év júliusától meg is indult.
A szálloda beruházója a debreceni INVET HOLDING Kft. már az eddigiekben is tett a településért, támogatta intézményeit, alkalmazott helyi lakosokat és bízott meg a munkálatokkal környékbeli vállalkozókat.
A szálloda 2014. március 15-re tervezett megnyitása után remény szerint a térség fejlesztésének olyan szintjét érik el, ami visszahat a környezete mérhető fejlődésére is.