Szállodaboom Tokióban

Forrás: turizmus.com

 2019. január 28. 11:48

A 2020-as olimpia a tokiói szállodaiparban is fellendülést hoz. A világ legnagyobb sporteseményének idején mind a luxus, mind a budget szállodák tömve lesznek.

A Travel and Leisure szerint a legtöbben a hagyományos japán élményt keresik, olyat, amelyet a Hoshinoya nyújt. A tokiói pályaudvartól rövid sétára található szállodába való belépéskor a vendégeket felkérik, hogy vegyék le a cipőjüket, mint bármelyik hagyományos ryokanban. A puritánság és a luxus egyvelegét nyújtó 84 szobás házban minden vendéget úgy kényeztetnek, mintha gésaházban lenne, szalonokkal, teaszertartásokkal és különlegesen forró fürdővel várják. A vizet a föld alól szivattyúzzák fel a tetőtéri medencékhez.

A fiatalos élményt keresőknek építették meg az OMO5-öt az Otsuka állomással szemben A szobák tágasak,ami igazi luxus Tokióban, ahol minden négyzetmétert aranyárban mérnek. Akár három vendég is kényelmesen megalhat egy szobában – adja hírül a Travel and Leisure. A szálloda szomszédságában található hatalmas térkép több tucat kötelező látnivalóra hívja fel a figyelmet, beleértve a számos, felfedezésre váró éttermet és bárt. A menedzsmentkülön szervezett túrákat kínál OMO5 Rangers néven a vendégek számára.

A tokiói Trunk Hotel

Fotó: Wikipedia

A megaváros talán legdivatosabb helye most a Trunk Hotel a szaklap szerint. A szálloda annyira népszerű, hogy az emberek gyakran csak azért sétálnak arra, hogy kívülről-belülről lefényképezzék. Enteriőrje inkább egy társasági helyszínre, egy klubra emlékeztet. A világhírű építész, Kengo Kuma által tervezett One @ Tokio ipari jellegű, belseje is inkább loftra emlékezteti a vendégeket. A legtöbben úgy érzik, mintha egy művészeti kiállításon tartózkodnának, és nem egy szállodában. A szobák mindegyikétkülönleges fa és fémszerkezetek tagolják, a lakosztályok egy kortárs művész műhelyéhez hasonlítanak. A tetőterasz társalgója – ahonnan egész Tokiót látni – igen népszerű, egy takaróval és egy pohár forró itallal a hűvösebb időben is sokan pihennek itt.

Kapcsolódó cikkek