Széchenyi Emlékévvé nyilvánították 2016-ot

Forrás: turizmus.com

 2015. április 30. 14:58

Gróf Széchenyi István születése 225. évfordulójának megünneplésére 2016-ot Széchenyi Emlékévnek nyilvánította a szerdán alakult Széchenyi Emlékbizottság. Az emlékév fővédnöke Áder János köztársasági elnök.

Gróf Széchenyi István hatalmas, tavaly hungarikummá vált írott életműve ma is útmutatásul szolgálhat. A civil emlékbizottság közleménye szerint a bizottság, amelynek tagja az Országos Széchenyi Kör, a Széchenyi Társaság, a Széchenyi Alapítvány és Nagycenk Önkormányzata, felhívást tett közzé a magyarországi és határon túli magyar közösségek, civil szervezetek, intézmények, vállalkozások számára, amelyben a gróf Széchenyi Istvánról való megemlékezésre szólítja fel őket.

A Széchenyi Fórum holnapján (www.szechenyiforum.hu) figyelemmel kísérhetők az emlékév eseményei, és olvasható a felhívás is.

Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy ha csak tizedannyira ügyesen emlékeznénk meg az arra méltó Legnagyobb Magyarról, mint ahogyan teszi azt általában Németország, az emlékévnek turisztikai szempontból is komoly jelentősége lehetne.