Szilvásvárad a régió nyolcadik helyén

Forrás: turizmus.com

 2015. július 09. 16:20

Szilvásvárad méreteihez képest kiemelkedően jól teljesít turisztikai desztinációként, tavaly kereskedelmi vendégéjszakái alapján az Észak-Magyarország régió nyolcadik legnépszerűbb települése lett.

Egy, néhány nappal ezelőtti tudósításunkban statisztikai szakértőnk elemezte az észak-magyarországi régió településeinek teljesítményét a vendégfogadás szempontjából. Akkor, egy technikai hiba miatt, kimaradt a körképből Szilvásvárad, de szakértőnk segítségével most pótoljuk az elmaradtakat, egyúttal aktualizáltuk Észak-Magyarország leglátogatottabb településeinek rangsorát.

Szilvásvárad a maga 66 ezer éjszakás vendégforgalmával – ami 2008-hoz képest 25 százalékos gyarapodást jelent – a régióban a nyolcadik helyet foglalta el tavaly. Az eltelt időszakban a leggyengébb a 2010-es év volt, az eddigi csúcsot pedig 2014 jelentette.

A 66 ezer éjszakás kereskedelmi szálláshely forgalom mellett, az ún üzleti célú egyéb szálláshelyeken is regisztráltak további több mint 31 ezer éjszakát. A település a belföldi turisták körében népszerű igazán, a forgalom szezonális ingadozása mellett. Szilvásvárad a régió összes forgalmának 3-3,5 százalékát adja évek óta.

 

Forrás: KSH