Teltházas hosszú hétvégére számítanak Hévízen

 2014. április 29. 11:53

A húsvéti hosszú hétvége a gyógy- és wellness szállodák számára országszerte teltházat jelentett. A hévízi NaturMed Hotel Carbona a május elsejei hosszú hétvégén is csaknem száz százalékos szobakihasználtsággal számol.

A külföldi kúravendégek mellett ilyenkor megnövekszik a belföldi vendégek aránya is, amit a Carbona a helyieket megszólító szolgáltatásokkal is támogat.

Az előfoglalási adatok alapján csaknem teltházzal, 98 százalékos telítettséggel üzemel a hévízi NaturMed Hotel Carbona a négynapos május elsejei hosszú hétvégén. Tavaly ilyenkor is erős, 90 százalékos volt a foglaltság. „A tavaszi hónapok még túlnyomórészt a külföldi kúravendégek időszakát jelentik szállodánkban. A magyarok közül sokan 2-3 éjszakás wellness hétvégéket töltenek nálunk, így például a húsvéti hétvégén is az átlagnál magasabb, 30 százalékos volt a belföldi foglalások aránya" – mondta el Tapodi Attila, a NaturMed Hotel Carbona vezérigazgatója.

2014-ben öt hosszú hétvége segít megnyújtani a pihenést: a húsvéti és május elsejei után pünkösd a következő (június 7-9.), azt követően pedig legközelebb az október 23-i négynapos hétvégét használhatjuk ki, végül pedig az ötnapos karácsonyi hétvégét.

A szálloda egyre több szolgáltatással igyekszik kedvezni a belföldi vendégeknek az egészség, a szépség, a fitnesz és a közösségépítés területén. Gasztronómiai kínálatával a speciális igényű és a diétázó vendégek számára is változatos étkezést nyújt Magyar Termék Nagydíjas Attila étterme, ahol rugalmasan alkalmazható a félpanziós ellátás is: a vendégek maguk dönthetik el, hogy ebédet vagy vacsorát kérnek főétkezésként. A wellness szolgáltatások köre tavasszal sókamrával bővült, ami az allergiás szezonban hatékonyan enyhíti a légúti panaszokat.

A tavasztól őszig tartó időszakra tematikus heteket terveznek, melyek keretében többek között a régió gasztronómiáját és borkínálatát is megismerhetik az érdeklődők. Az ingyenesen látogatható eseményeket élőzene teszi teljessé.