Új elnökség a Magyar Cukrász Ipartestület élén

Forrás: turizmus.com

 2023. február 28. 18:17

Február 20-án a Hunguest Hotel Bál Resortban tartotta szakmai kiállítással egybekötött tisztújító közgyűlését a Magyar Cukrász Ipartestület, a magyar vendéglátó cukrász vállalkozások szakmai érdekképviselete.

Az elmúlt négy évben hatalmasat fejlődött a Magyar Cukrász Ipartestület. Új székházuk átépítése mellett létrehozták és sikerrel üzemeltetik cukrász tanműhelyüket, amely hiánypótló szerepet tölt be szakmai továbbképzések és workshopok helyszíneként. Az oktató kabinet olyan felszereltséggel rendelkezik, amely a világ bármely országában megállná a helyét. Számos nemzetközi szaktekintély – közöttük több Relais Desserts tag – tartott már kurzust a tanműhelyben és mind elismerésüket fejezték ki a kabinet felszereltségével, illetve funkcionalitásával kapcsolatban – tájékoztatta az ipartestület a Turizmus.com-ot.

A Magyar Cukrász Ipartestület új elnöksége

Fotó: Magyar Cukrász Ipartestület

A közgyűlés szervezeti változtatásokról is döntött, az alapszabály-változtatás elfogadásával az új elnökség létszáma a hatékonyabb működés és döntéshozatal érdekében tíz főre csökkent. Egyúttal jelentős fiatalítás is lezajlott a leadott szavazatok eredményeként.

A Magyar Cukrász Ipartestület új elnöksége a következő négy évre:

Szakmai elnök: Erdélyi Balázs – Magyar Cukrász Ipartestület

Társelnök: Selmeczi László – Magyar Cukrász Ipartestület

Elnökségi tagok:

  • Andrész Zoltán – Andrész Cukrászdák, Biatorbágy, Budapest
  • Bergmanné Gutman Gabriella – Bergmann Cukrászda, Balatonfüred
  • Csuta Zsolt – Csuta Cukrászda, Csákvár
  • Harrer-Abosi Beatrix – Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda, Sopron
  • Kiss Zoltán – Kiss Cukrászda, Lajosmizse
  • Mészáros Gábor – Mészáros Cukrászda, Szombathely
  • Pataki Ádám – Pataki Cukrászda, Érd
  • Pécsváradi Aliz – Magyar Cukrász Ipartestület

 

Az ipartestület kiemelt céljai között szerepel továbbra is az érdekképviseleti tevékenység megerősítése mellett a hazai kézműves cukrászat népszerűsítése, a cukrász szakma társadalmi megbecsülésének elősegítése és a minőségi kínálat szélesítése érdekében a szakmai továbbképzések, workshopok, rendezvények folyamatos szervezése.

A közgyűlésen vendégként részt vett Gál Pál Zoltán elnök és Böröcz Lajos főtitkár a VIMOSZ részéről, Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke, Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke, Németh László, az IPOSZ elnöke, Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke, Petrezselyem Adrienn az MNGSZ képviseletében, valamint Török Róbert, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum igazgatója.