Végleg szárnyát szeghette a Sólyom Airways

Forrás: Népszabadság

 2014. augusztus 06. 17:24

A tavalyi évről szóló üzleti beszámolója szerint 229 milliós veszteség mellett mínusz 222 millió forintra süllyedt a Sólyom Airways saját tőkéje. A múlt évről megmaradt bértartozások harmadával még mindig adós az új magyar légitársaság.

A Népszabadság cikke szerint ilyen mutatókkal az új magyar légitársaság csak álom maradhat, ugyanis a repülés engedélyezése során a cég pénzügyi helyzetét is átvilágítja a Nemzeti Közlekedési Hatóság.

A lapnak a mérleg számai kapcsán nyilatkozó ügyvezető, a vezetést idén márciusban átvevő Lucsik János alapító-tulajdonos arról számolt be, hogy idén júniusig a tavaly felhalmozott bértartozásuk hetven százalékát már kifizették. (Tavaly ősszel már meghaladta a hetven főt a társaság személyi állománya.) Azt nem tudja garantálni, hogy a Sólyom Airways valaha is repülni fog, a felhalmozott tartozások kifizetését viszont igen – ismételte meg korábbi véleményét. Arra azonban nem tudott válaszolni, hogy a cég képes lesz-e saját tőkéjét pozitívba fordítani, enélkül viszont esélye sincs arra, hogy megkapja a járatindításhoz szükséges engedélyeket.