Wine hackaton Veszprémben

Forrás: turizmus.com

 2019. április 08. 15:51

A veszprémi Pannon Egyetem adott otthont annak a felsőoktatási hallgatók számára szóló esettanulmányi versenynek, amelynek fókuszában a borászatok főszezonon kívüli aktivitása állt.

A 2019. március 289-én tartott versenyen három hazai intézmény – a Budapesti Corvinus Egyetem, a Budapesti Metropolitan Egyetem és a Pannon Egyetem – csapatai mérték össze tudásukat. Az egynapos verseny során a csapatok egy kijelölt balatoni borvidékre (Badacsony, Balatonboglár és Balatonfüred-Csopak) vonatkozóan dolgoztak ki javaslatokat. A programban szakmai előadások is helyet kaptak, a Pannon Egyetem munkatársai a szezonalitásról, a Balaton turizmusáról, a borászatok helyzetéről és fejlesztési elképzeléseikről tartottak előadást. Koczor Dóra tolmácsolásában a résztvevők megismerhették egy borászat mindennapjait, Pető Gyöngyi (Bakony és Balaton Térségi Turisztikai Nonprofit Kft.) pedig a TDM-szervezetek és a borászatok, borturizmus kapcsolódási pontjairól beszélt.

 

A nyertes csapatok:

1. díj: Winers (Pannon Egyetem) csapat, nyereményük egy borkóstolóval egybekötött látogatás a balatonfüredi Koczor Pincészetbe

2. díj: Landerer (Budapesti Corvinus Egyetem) csapat, nyereményük egy balatoni borokat tartalmazó ajándékcsomag

3. díj: METUrizmus (Budapesti Metropolitan Egyetem) csapat, nyereményük egy balatoni borokat tartalmazó ajándékcsomag

Különdíj: Wineolution (Pannon Egyetem) csapat, nyereményük Bakony &Balaton kedvezménykártya