Zsigmond Vilmosról neveztek el lakosztályt a Gellértben

Forrás: turizmus.com

 2015. június 24. 10:00

Habsburg Ottó, Richard Nixon és Andrew-Lloyd Webber után immár a magyar származású, Oscar-díjas operatőrről, Zsigmond Vilmosról is lakosztályt neveztek el a Danubius Hotel Gellértben. A névadó ceremónián a 85. születésnapját a szállodában ünneplő művész személyesen is jelen volt.

Régi hagyomány, hogy a Gellért Szálloda híres törzsvendégeiről nevezik el azok kedvenc lakosztályait. Itt szállt meg budapesti látogatásakor például Habsburg Ottó, Richard Nixon, Yehudi Menuhin, Andrew-Lloyd Webber vagy Maximilian Shell, és gyakori vendég volt Turay Ida és Páger Antal is, akiknek nevét ma már egy-egy lakosztály viseli a patinás hotelben. Zsigmond Vilmos, a magyar származású Oscar-díjas operatőr, aki 1966 óta a Gellért visszatérő vendége, június 16-án ünnepelte 85. születésnapját a szállodában. Ez adta az alkalmat a Gellért vezetőségének, hogy a művész jóváhagyását kérve folytassa a szép tradíciót, és egy újabb lakosztályt nevezzen el világhírű vendégéről.

Zsigmond Vilmos Vásony Mihály guest relations manager és Abonyi Zsazsa PR-menedzser társaságában


Bensőséges és emlékezetes ünnepség során kapta meg Zsigmond Vilmos nevét a 304-es apartman, melyben budapesti látogatásai idején mindig megszáll. Most először fordult elő a Gellért Szálloda 97 éves történelme során, hogy a névadó híresség személyesen is jelen volt a megható pillanatnál, amikor névtáblája felkerült lakosztálya ajtajára.

Bencze Gábor szállodaigazgató és Zsigmond Vilmos