Elhunyt Kovács Zoltán

Szerző: Szebeni Zsolt

Forrás: turizmus.com

 2022. december 19. 19:01

Súlyos betegség következtében elhunyt Kovács Zoltán, Bács-Kiskun megye és Kecskemét turizmusának meghatározó alakja, a bugaci hagyományok avatott őrzője.

Kecskeméten született, vendéglátós családba, vérében volt a vendégek fogadása.

Szakmai pályafutását is Kecskeméten, az Aranyhomokban Hotelben kezdte pincértanulóként, s itt dolgozott 1980-ig, de akkor már igazgatóhelyettesként köszönt el a szállodától.

Egy évtizedet töltött a Bács-Kiskun megyei Idegenforgalmi Hivatalnál, ahol eleinte a bugaci puszta idegenforgalmának szervezése volt a feladata. Azután, 1985-től már a Pusztatourist néven ismert megyei hivatal igazgatója. Ötéves regnálásához köthető a bajai Sugovica Hotel, a kiskunhalasi Csipke Hotel, a kecskeméti Három Gúnár Hotel, a kalocsai Korona Hotel, valamint a kecskeméti Liberté Kávéház megvalósulása.

Kovács Zoltán 1946–2022

Fotó: privát fotó

1991-től már magánvállalkozóként, a Bugac Tours tulajdonos ügyvezetőjeként ismerhette őt a szakma. Két évre rá pedig megnyitotta a Karikás Csárdát. 2006-ban vállalkozása tulajdonába került a méntelep, az istállók a bugaci ménessel és őshonos állatokkal együtt. 2011-ben épült meg a Bogáncs Rendezvényház. 2017-ben baráti összefogás segítségével valósította meg nagy álmát: haranglábat állítottak a bugaci pusztán.

Közben, 1993–2008 között a kecskeméti Aranyhomok Szálloda társtulajdonosa és ügyvezető igazgatója is volt.

Munkásságának elismeréseként, többek között a Pro Turismo, a Dél-alföld turizmusáért, valamint az Év vállalkozója díjjal tüntették ki.

Ambiciózus, szorgalmas és tehetséges embernek ismertük meg, aki mindig segítőkészen fogadta szerkesztőségünk megkereséseit.

Kovács Zoltántól január 6-án, pénteken, 11 órakor vesznek végső búcsút Kecskeméten, a Szent Miklós-templomban (közismert nevén a Barátok temploma, a Lestár tér 2. szám alatt).

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.