Engelbrecht Matthias az Interhome-nál

Forrás: turizmus.com

 2016. május 10. 13:31

Február óta Engelbrecht Matthias a svájci Interhome Bécsért, Burgenlandért, Niederösterreichért és Magyarországért felelős üzletfejlesztési menedzsere. Az 50 éves cég a legnagyobb nyaralóház-közvetítő cég Európában, mely a közeljövőben magyarországi piacra lépést is tervez.

A szakember ismert a magyar szakma számára, hiszen ezt megelőzően 15 éven át, 2015 decemberéig a Novasol Magyarország cégvezetőjeként dolgozott. Feladata a piacbővítés volt, munkába állásakor a Novasol 200 házzal rendelkezett Magyarországon és 2 fő alkalmazottal dolgozott az iroda, 2015 végére 800 ház szerepelt az adatbázisban, az iroda 10 fősre bővült, és a forgalmat évről évre 10-15 százalékkal növelve 2015-re éves szinten 150 ezer vendégéjszakát értek el. Azonban a cég új stratégia mentén dolgozott tovább, melyben a vezetőséggel nem értet egyet, ezért új kihívásokat keresett, így találtak egymásra a csaknem 40 000 ingatlannal, hasonló logika mentén felépülő Interhome-mal.

A Migros cégcsoporthoz tartozó Interhome-nál azon túl, hogy az említett osztrák területeken felel a kínálatbővítésért, a magyarországi piacra lépést készíti elő, amely még ebben az évben várható.

A 33 országban (Európán kívül a Észak-Amerika, Mauritius, Észak- és Dél-Afrika) jelenlévő cég kifejezetten nyaralóházak, vendégházak értékesítésével foglalkozik, ebbe a kínálatba kerülhetnek bele a hazai színvonalas magánszálláshelyek is. Az elsősorban online foglaláson alapuló rendszer úgy épül fel, hogy valamennyi ország egyszerre küldőpiac és fogadóország is, vagyis a szálláshelyek valamennyi országból számíthatnak vendégekre az Interhome-on keresztül. Ennek érdekében a szakember igyekszik ápolni a kapcsolatot meglévő partnereivel, és felvenni a kapcsolatot új érdeklődőkkel.

Elérhetőségei: matthias.engelbrecht@interhome.at, +36 30 99 41 666, +43 664 35 32 183, www.interhome.at.