Július 1-jétől lehet új kancellárja a Zeneakadémiának

Forrás: MTI

 2015. május 13. 14:08

A posztra szóló pályázati kiírást az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) hétfőn tette közzé a Közigállás-portálon (https://kozigallas.gov.hu/).

A kiírás szerint a pályázat benyújtásának május 26., elbírálásának június 30. a határideje. A három évre szóló vezetői megbízás legkorábban július 1-jétől tölthető be.

A személyi javaslatok felterjesztéséről a miniszter gondoskodik, a kancellár megbízására - miképp a megbízás visszavonására is - a miniszterelnök jogosult.

A pályázat kiírására azért volt szükség, mert Orbán Viktor miniszterelnök április 30-ával visszavonta Kupper Andrásnak, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem december végén kinevezett kancellárjának a megbízatását.

A döntés indoka, hogy a rektor és a kancellár együttműködésének hatékonysága nem alakult az elvárásoknak megfelelően, és az így kialakult konfliktusos helyzet, illetve annak következményei terhelték az intézmény működését - írta akkori közleményében az Emberi Erőforrások Minisztériumának Felsőoktatásért Felelős Államtitkársága.