TOP 50: Pintér Katalin kihívásokról és sikerük titkáról

Forrás: turizmus.com

 2017. március 28. 12:52

A Gerbeaud Gasztronómiai Kft. társtulajdonosa negyedik alkalommal tartja előkelő pozícióját a legbefolyásosabb turisztikai szakemberek között.

„Különösen izgalmas volt az elmúlt év, új kihívásoknak kellett megfelelnünk és a cég fennállása óta talán a legnagyobb humán átszervezést hajtottuk végre. Nem történt ugyan fizikai beruházás, ahogy az elmúlt években, de a szervezeti felépítést teljesen átformáltuk. Fiam és lányom, Attila és Anna társaim az irányításban, így az új és fiatal vezetői csapatot is együtt alakítottuk ki. Mindezt úgy, hogy közben zavartalanul kellett üzemelnie a háznak, és a vendégek nem vehették észre, hogy a háttérben éppen átszervezés zajlik” – tekint vissza 2016-ra Pintér Katalin.

Tóth Ágnes – aki több mint 16 éve erősíti csapatot – lépett a cég összes egységének konyhai vezetőjévé, Fekete Marcell pedig januártól látja el az F&B igazgatói teendőket. Marcell a Gellért szálloda igazgatóhelyettese volt, előtte pedig New Yorkban, a Michelin-csillagos Daniel, La Bernardin és Café Boulud éttermekben szerzett tapasztalatot hat éven át.

Pintér Katalin szerint veszélyes tempót diktáltak magunknak, de megérte, mert zökkenőmentesen tudtak megújulni, és az időközben hozzájuk került Aria Hotel F&B területeivel is foglalkozni. A szállodában tavasztól terveznek látványos változásokat, mert – ahogy mindig – ezúttal is nagyot álmodnak.

Pintér Katalin

Fotó: Dombóvári Judit

Az Onyx étterem séfje tavaly augusztustól Mészáros Ádám, akivel szintén hat éve tolják a közös szekeret. A Gerbeaud kávéház szíve a XXII. kerületi termelőüzemük, pontosabban cukrász manufaktúrájuk, ahol 2017-ben elsősorban a viszonteladásra fognak koncentrálni, a meglévő termelés mellett egy megerősített értékesítési vonallal. A catering, a Bistro és a budai Émile is tartogat újdonságokat ebben az évben.

Az Émile-nél leginkább a „farm” vonalat erősítik. „Vas megyéből származnak a szüleim, ahol az unokatestvérem és a fiam vezetésével kialakítottunk egy csirkefarmot. A jövőben a reggelihez feltálalt tojásokat vagy a paprikás csirkéhez használt húst is erről a farmról hozzuk. Terveink között szerepel krumpli és csicsóka termesztése is. Ezzel tovább erősítjük az otthoni ízek vonalát az Émile-ben, valamint a külön gyerekkonyha és a gyerekprogramok a környékbeli családoknak lehet vonzó megoldás a vasárnapi ebédre.”

Az átalakítások közben persze voltak nehéz pillanatok is, de az erős csapat tagjai motiválni és inspirálni tudták egymást az elmúlt hónapokban. „Hallatlanul jó érzés egy fiatal és agilis bázist kialakítani, ahol a fő erőt a családom és további 250 munkatársam adja.”

Az átszervezés a hatékonyabb működés mellett azzal a hozadékkal is járt, hogy a csapat nagyon jól összekovácsolódott és megerősítette a kollégákban az emberi tartást, a tudást és az ezzel megalapozott szakmai önérzetet.

A teljes cikket Az év 50 legbefolyásosabb személye a magyar turizmusban című kiadványban olvashatja.

A kiadványt ITT rendelheti meg >>

Pintér Katalinról további információkhoz juthat az Arcok rovatunkban.

Kapcsolódó cikkek

Tízéves az Onyx

2017. március 08.