Séfbál a Hotel Benczúrban

Forrás: turizmus.com

 2019. február 12. 10:13

2019. február 9-én rendezték meg a XXI. Séfbált az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete és a Hotel Benczúr közös szervezésében.

Az immáron nyugdíjas mesterszakács, Nemeskövi Dénes, háromszoros olimpiai- és háromszoros világbajnokséf ötlete alapján létrejött esemény minden esztendőben megmozgatja a szakácstársadalmat.

Az idei Séfbál tiszteletbeli díszvendége a szakma egyik legnagyobb tiszteletnek örvendő séfje, Varga Károly volt, aki többszörös olimpiai-, Európa-, és világbajnok, Venesz- és kétszeres Aranysapka díjas mesterszakács, a Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt birtokosa.

A több, mint huszonöt méteres büféasztalra a vacsorát, a teljesség igénye nélkül Tégel Imre, Varga Károly, Ortó Gyula, Takács József, Kovács Levente, Kiss Krisztián, Tanács Attila, Vajda Róbert, Hajdú Zoltán, Jarábik Zoltán, Gyuris Gábor, Niczky Pál, Hegedűs Csaba, Molnár István, Juhász Ádám, Tiszai Brigitta, Molnár István, Páger Erika, Horváth Katalin, Besze Erika prezentálta.

Finomságok a büféasztalon

Fotó: Hotel Benczúr

A korábbi évekhez hasonlóan átadták a kiváló szakmai munkáért járó, 1995 óta körbejáró vándorfakanalat. Az idei évben Asztalos István adta át a méretes fakanalat Ferenczi Istvánnak, a Danubius Hotel Arena nyugalmazott séfjének, aki hosszú éveken át motorja és szervezője volt a Séfbáloknak.

Asztalos István átadja a vándorfakanalat Ferenczi Istvánnak

Fotó: Hotel Benczúr