25 millió állás van veszélyben a légiközlekedésben

Forrás: MTI

 2020. április 07. 18:53

Globálisan 25 millió olyan állás került veszélybe a koronavírus-járvány miatt, amely szorosan kapcsolódik a légiközlekedéshez – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) keddi, újságíróknak tartott videokonferenciáján.

A szervezet számításai szerint a legtöbb, 11,2 millió állást Ázsia és Óceánia térségében fenyeget megszűnés, mert itt sok olyan állam van, amely gazdaságilag jelentős mértékben támaszkodik a turizmusra. Európában 5,5 millió állás van veszélyben.

Az IATA-nak arról egyelőre nincs becslése, hogy a légitársaságoknál mekkora mértékű lehet az elbocsátás, az erre irányuló kutatásokat most végzik. Brian Pierce, a IATA vezető közgazdásza szerint 2,7 millió embert, az iparágban foglalkoztatottak harmadát küldhetik fizetés nélküli szabadságra vagy bocsáthatják el.

Csak Európában öt és félmillió állás szűnhet meg a légiközlekedés visszaesése miatt

Fotó: 123rf

A közgazdász szerint egyelőre nem lehet biztonsággal megállapítani, hogy mekkora lesz az igény a légiközlekedés iránt a járvány után. Ez az eddigi tapasztalatok szerint mindig viszonylag hamar visszaépült, most azonban hosszabb felépülés várható, 2021 elején is 20 százalékkal kevesebb járat közlekedhet, mint az idei év elején. A légitársaságok helyzetét nehezíti, hogy a nyereséget termelő hosszú távú járatoknál még hosszabb felépülési időszakra lehet számítani, mert az utasok a járvány után valószínűleg inkább a lakóhelyükhöz közel pihennek, az üzleti utasok pedig a gazdasági recesszió miatt elmaradhatnak.
Alexandre de Junaic, a szervezet elnök-vezérigazgatója a konferencián azt hangsúlyozta, hogy a kormányok által nyújtott támogatásoknak minél előbb meg kell érkezniük a légitársaságokhoz, mert rövidesen sok cégnek fogy el a készpénze.

Ezzel kapcsolatban az MTI kérdésére válaszolva elmondta, a válság is rávilágít, hogy a légiközlekedés anyagilag nagyon törékeny, de a társaságoknak a krízis után sokkal nagyobb figyelmet kell fordítaniuk a jövedelmezőségre és a megfelelő mértékű szabad készpénzállomány biztosítására, mert így kevésbé lesznek védtelenek a hasonló helyzetekben.

Alexandre de Juniac azt kérte a kormányoktól, hogy szorosan működjenek együtt a szakmai szervezetekkel, és koordináltan dolgozzanak együtt azon, hogy mikor és milyen feltételekkel kezdik újraindítani a légiközlekedést.