A főpolgármester zajcsökkentést akar Ferihegyen

Forrás: MTI

 2019. február 26. 09:38

Tarlós István budapesti főpolgármester egy éven belül érzékelhető eredményt kíván elérni a repülőtéri zajterhelés ügyében.

Tarlós István egy éven belül érzékelhető eredményt kíván elérni abban, hogy mérséklődjön a Liszt Ferenc repülőtér okozta zajterhelés, a rövid távú javaslatok között szerepel az éjszakai repülési tilalom bevezetése.

A főpolgármester hétfőn az Echo Tv Napi aktuális című műsorában rövid távú javaslataik között említette, hogy módosítsák a zajterhelések értékelését, a zajmérést a Budapest Airporttól a Nemzeti Közlekedési Hatóság vegye át, valamint a személyszállító gépeket érintően éjszakára - a mélyalvási időszakban, éjfél és hajnali öt óra között - teljes körű repülési tilalmat vezessenek be.

"Erre van remény", Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel egyetértenek, a Budapest Airport "tárgyalóképes" - mondta Tarlós István, majd úgy fogalmazott: "ebben szeretnék én egy éven belül konkrét, érzékelhető eredményt felmutatni".

Tarlós István megjegyezte, hogy távlati terv egy kisebb repülőtér építése, amely fogadhatná a teherforgalmat, valamint a fapados légitársaságok repülőgépeit.

Kora reggel felszálló gép a repülőtéren

Fotó: Budapest Airport

Kapcsolódó cikkek

LOT-tal London belvárosába

2019. február 18.