A forgalmát tudta növelni a Ryanair, a profitját nem

Forrás: turizmus.com

 2019. november 05. 10:26

11 százalékkal növelte utasforgalmát és bevételeit az idei év első felében a Ryanair, a költségszint azonban 16 százalékkal emelkedett, így az üzemi eredmény csökkent.

A Ryanair 11 százalékkal 86 millióra növelte utasforgalmát, és szintén 11, százalékkal 5,4 milliárd euróra bővültek a bevételek is az év első felében, a költségszint azonban ennél gyorsabban, 16 százalékkal emelkedett. A költségek 4,1 milliárd euróra nőttek, csak a kerozinra 22 százalékkal többet költött a társaság, mint tavaly az első fél évben.

A légitársaság 4,1 milliárd eurós üzemi eredménye 1 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól, miközben az 1,1 milliárd eurós adózott eredmény megegyezik vele – derül ki a társaság MTI-hez eljuttatott gyorsjelentéséből.

Megugrott a kerozinár, és gondot okozott a Boeingek átvételének csúszása is

Fotó: Pixabay

A Ryanair eredménykimutatásában azt is írta, hogy az első Boeing 737 MAX-okat csak jövő márciusban, vagy áprilisban vehetik át, de az engedélyeztetés elhúzódása újabb csúszásokat okozhat.

A jövő nyári menetrendi időszak előtt a cég legfeljebb 20 Boeing 737 MAX érkezésével számol az eredetileg tervezett 58 helyett, ezért a Ryanair 3 százalékkal csökkentette a jövő áprilisban induló 2021-es pénzügyi évre tervezett utasforgalmát: 162 millió helyett 157 milliós forgalommal számolnak.