A kék ötven árnyalata – A Karib-szigetek közelebb van, mint gondolná

Szerző: Elek Lenke

Forrás: turizmus.com

 2019. szeptember 26. 13:41

Jó hangulatú workshopot tartott Budapesten a Bahamai Turisztikai Hivatal és az AVIAREPS, mint a Karib-specialista Condor légitársaság képviselője, a Magyarországra érkező turisztikai partnerekkel karöltve.

A cél az volt, hogy együtt ismertessék meg a hazai utazási irodákkal, e fantasztikus adottságú szigetvilág állandóan bővülő kínálatát. Először került sor Magyarországon ehhez hasonló szakmai rendezvényre.

Telt házzal zajlott a jó hangulatú karibi est

Fotó: Aviareps

Elsőként Elena Sokolova, a Sandals Resorts közép-kelet-európai képviselője mutatta be a  céget, amely több, mint harminc éve kínálja romantikus luxusszálláshelyeit olyan szépséges helyeken, mint Jamaica, Bahama-szigetek, Grenada, Barbados, Antigua és Saint Lucia.

Anna Bialczak az AM Resorts szolgáltatásairól mesélt. A dinamikusan növekvő cég a Karib-térségben – Mexikóban, Jamaicán és a Dominikai Köztársaságban  – üzemeltet 4 és 5 csillagos szabadidős szálláshelyeket. Családok, párok és baráti társaságok korosztálytól függetlenül megtalálják a számukra tökéletes AM Resorts szállodát.

A Carnival Cruise Line-tól Dalibor Malek vett részt a rendezvényen. Az egyik legnépszerűbb hajótársaság szolgáltatásainak középpontjában a szórakoztatás áll – nem lesz ez másképp a 2020-ban vízre szálló Mardi Grass elnevezésű hajónál sem, melynek fő attrakciója a világon eddig egyedülálló fedélzeti hullámvasút lesz.

Claudia Majunke a Bahamai Turisztikai Hivatal képviseletében mutatta be a több mint 700 kisebb-nagyobb sziget különleges élővilágát és fejlődő turisztikai kínálatát.

Bár a Karib-szigetek nincs közel, ma már évente sok ezer magyar utazik az USA-ba, amelynek számos régiójából – különösen Miamiból, Floridából – rövid repülőúttal elérhető ez a gyönyörű szigetvilág, ahol a tenger a kék ötven árnyalatában játszik

A szállások palettája egyre színesebb: a négy-öt csillagos all inclusive ellátás mellett régi stílusú, romantikus épületekben, helyi építési jellegzetességeket mutató házacskákban, üdülőfalvakban egyaránt meg lehet szállni.

Újabban sok az olyan turista, aki elvárja, hogy minél több aktív élményben részesülhessen, sportolhasson vagy éppen a természetet tanulmányozza, illetve a kikötőket, barlangokat látogassa meg. Egyre többen keresik a búvárközpontokat, mások szeretnének horgászni, yachtot bérelni, vitorlázni, golfozni.

Bemutatták a több mint 700 kisebb-nagyobb sziget különleges élővilágát és fejlődő turisztikai kínálatát

Fotó: Aviareps

Az ökoturisták különösen kedvelik Nassaut, Cat Islandet, Biminit, Androst, Grand Bahama-t, Abacost, Eleutheraát, amelyek endemikus fajokban is gazdagok. A rózsaszín flamingók és a kékes-zöld tenger színpárosítását nem lehet elégszer megörökíteni, bár ma már az a jelszó, hogy csodáld meg, de ne hagyd a szigeten – vagy minél kisebb mértékben – az ökológiai lábnyomodat.

A Dorian-hurrikán is szóba került a prezentáción. Az egy hónappal ezelőtti hurrikán  a Bahama-szigetek északi részeit érintette jelentősen. E két sziget kivételével azonban az összes többi látogatható és semmi nyoma nem tapasztalható a hurrikán hatásainak. Elhangzott, hogy a turizmus szempontjából a legnagyobb segítség az, ha az utazási irodák továbbra is zavartalanul küldik a turistákat az elbűvölő Bahamákra.

A  karibi est a prezentációk után kétoldalú kapcsolatfelvétellel, tárgyalásokkal folytatódott.