A legek repülőgépe a China Airlinesnál

Forrás: turizmus.com

 2016. október 06. 18:12

A legfejlettebb technikájú, a legkörnyezetkímélőbb és a legcsendesebb utasszállító – a tajvani China Airlines Toulouse-ban átvette az első Extra Wide Body Airbus350-900-as típusú utasszállító gépét.

Az Airbus350-900-es október 1-jén landolt a Taoyuan Nemzetközi Repülőtéren, a China Airlines az első légitársaság a sorban, mely  Tajpejben ezt a gép típust üzemelteti.

Az új Airbus a legfejlettebb technikával rendelkezik, a legenergiatakarékosabb, a legkörnyezetkímélőbb és legcsendesebb utasszállító a világon jelenleg üzemelő repülők között. A gép új kompozit anyagból készült, amely a legmagasabb szintű biztonsági feltételeket biztosítja. Óránként 30-szor cserélődik a levegő az utastérben, amely lényegesen javítja az utasok komfort érzetét.

A gépek legújabb Rolls-Royce típusú hajtóművei csökkentett üzemanyag-fogyasztásuknak köszönhetően 25 százalékkal kevesebb szén-dioxidot bocsájtanak ki. Így egy gép üzemeltetése kb. 70 millió tajvani dollár megtakarítást jelent éves szinten. Az 57 decibeles zajszintnek köszönhetően a legcsendesebb gépek közé tartozik.

 

A China Airlines elnöke, Nuan-Hsuan Ho az átadón tartott ünnepi beszédében hangsúlyozta, hogy az első gépet követően további 14 darab A350-est vásárolnak 2016 és 2018 között. Ezzel a légitársaság gépeinek átlag életkora 2017-re mindössze 3,6 évre csökken.

A China Airlines jelenleg Frankfurtba, Bécsbe, Amszterdamba és Rómába repül európai útvonalhálózatán. 2015-ben 1,22 millió utast szállítottak Európa és Tajvan között, akiknek  60 százaléka tovább repült egy harmadik országba. A nagy hatótávolságú és közepes befogadóképességű  gépek megindításával hatékonyabb európai forgalomra számítanak.

A 350-esek először Bécsbe, Rómába és Amszterdamba fognak repülni leszállás nélkül, amely négy órával lerövidíti az Európa és Tajvan közötti menetidőt. A jövő évtől heti 16 járat üzemel majd Európa és Tajvan között,így naponta legalább két közvetlen járat közül választhatnak az utasok.

A közvetlen járatokon kívül a China Airlines partnereivel közösen további négy európai desztinációra is szállítanak utasokat heti 67 code-share járattal.

Az új gép az átvételt követően október végéig regionális útvonalon fog közlekedni próbajáratként, majd 2017 januárjától megkezdi menetrendszerű üzemelését Európába. A China Airlines-csoport  jelenleg 110 repülőgépet üzemeltet. További három  A350-es még idén megérkezik Tajvanra.