A MÁV-Volán csoport továbbra is fokozott óvatosságra inti utasait

Forrás: turizmus.com

 2021. április 28. 10:13

Noha a koronavírus-járvány harmadik hullámában egyre kedvezőbbek a járványügyi mutatók, és folyamatosan nő a beoltottak száma, a MÁV-Volán-csoport továbbra is arra kéri utasait, a közösségi közlekedés igénybevétele során tartsanak be minden, a védekezéssel kapcsolatos előírást.

A beoltottak számának növekedésével további enyhítések várhatók az élet minden területén. A MÁV-Volán csoport azonban arra kéri utasait, hogy ne feledkezzenek meg arról, hogy a vírus még mindig jelen van, ezért továbbra is fontos az elővigyázatosság.

A vasúti és a közúti közösségi közlekedés során az utasok zárt térben tartózkodnak, ezért elengedhetetlen a fokozott odafigyelés, a járványügyi előírások betartása.

maszk_mav

A MÁV arra kéri utasait, hogy inkább a kontaktusmentes, elektronikus jegy- és bérletváltási lehetőségeket használják

Fotó: MÁV

Ezért felhívták a figyelmet arra, hogy a vonatokon és autóbuszokon, az állomásokon és megállóhelyeken továbbra is kötelező az orr és a száj maszkkal történő eltakarása. A közlekedési társaságok emellett arra kérnek mindenkit: lehetőség szerint vegyék igénybe a kontaktusmentes, elektronikus jegy- és bérletváltási lehetőségeket.

Közleményük szerint a MÁV-Volán-csoport továbbra is minden tőle telhetőt megtesz utasai és munkavállalói egészségének védelme érdekében, folyamatosan fertőtleníti a vonatokat, autóbuszokat és létesítményeket, munkatársait ellátja a szükséges védő- és fertőtlenítőeszközökkel. Hangsúlyozták, hogy a védekezés eredményessége azonban nemcsak a szolgáltatókon, de az utasokon is múlik.