A menetrend ritkítására készül a KLM a beteg dolgozói miatt

Forrás: turizmus.com

 2022. január 25. 10:58

A személyzet körében tapasztalt egyre gyakoribb megbetegedés miatt a menetrend ritkítására készül a KLM a február 7. és március 13. közötti időszakban.

A menetrend és a beosztások átszervezése a koronavírus omikron-változata okozta fertőzések és az emiatt karanténban lévő dolgozók rekordmagas száma miatt vált szükségessé – írja az AIRportal.hu a holland Luchtvaartnieuws.nl szakmai portál híre alapján.

A február 7. és március 13. közötti időszakban a légitársaság azért ritkítja proaktívan a járatokat, hogy el tudja kerülni az utolsó pillanatban történő járattörléseket.

Az érintett útvonalak körét és a törölt járatok számát jelenleg véglegesítik a légitársaság szakemberei, ezt követően az utasokat előre tájékoztatják majd és másik járatokra foglalják át a KLM egy szóvivőjének közlése szerint.

A légitársaság egy, az AIRportal.hu-hoz eljuttatott közlésében megerősítette az értesüléseket. Hozzátették, hogy a betegállományban lévő dolgozók száma folyamatosan növekszik,  az elmúlt héten emiatt naponta átlagosan tízet töröltek a 240 oda-vissza járatukból.

Egyre több dolgozó van karanténban a KLM-nél is

Fotó: KLM

Hollandiában a járvány miatt több szektorban is átmeneti munkaerőhiány lépett fel, ezért az ország kormánya bejelentette, hogy a stratégiai munkakörökben, egyebek mellett a légiközlekedésben dolgozók számára is lazíthatnak a karanténszabályokon, vagy kivételeket alkalmazhatnak, a szabályozás részleteit a napokban dolgozzák ki.

A KLM emellett a harmadik, emlékeztető oltás felvételét szorgalmazza a dolgozói számára, mert számos országban ezt már megkövetelik.