A tavalyi siker folytatásában bízik a Kartago Tours

Forrás: turizmus.com

 2015. január 13. 21:14

Nagyon sikeresen évet zárt a Kartago Tours, 2014-es árbevétele csaknem elérte a válság előtti utolsó jó év, 2008 szintjét – hangzott el a cég katalógus-bemutatóján. Idei újdonságként önálló chartert indítanak Marsa Alamba, új desztinációjuk Bosznia-Hercegovina.

2014-ben közel 38 százalékkal, 6 milliárd forintra emelkedett az utazási iroda árbevétele, és az üzemi eredmény is sokkal jobban alakult, mint előző évben – mondta el Füri Mihályné cégvezető a Lion’s Garden Hotelben tartott keddi katalógus-bemutatójukon. Köszönhető ez többek között annak, hogy tavaly semmilyen komoly történés nem zavarta meg a munkájukat, az arab desztinációkban nyugalom volt, a turisták kezdenek visszatérni Egyiptomba és Tunéziába, amelyek újra biztonságok úti célnak számítanak, s a hazai utazókat sem riasztotta meg nagy utazási irodai csőd – sorolta a cégvezető. A legnagyobb felfutást Egyiptom mutatta, ahol több mint 50 százalékkal bővült a Kartago forgalma, de Tunéziában is mintegy 40 százalékos a növekedés.

A bevételek több mint 60 százalékát hozták a partnerek, 40 százalékát a saját értékesítés. A viszonteladók ösztönzésére tavaly bevezetett, a bruttó ár után számolt sávos jutalékrendszert sikeresnek értékelte a cégvezető, ezt idén két új sávval bővítik, 2014 végén pedig mintegy 250 irodának több mint 25 millió forint értékű bónuszjutalékot is kifizettek. A Kartago legjobban teljesítő három viszonteladója sorrendben az Invia, a Dive Hard Tours és a Start Utazás volt. Az ügynökök munkáját 2015-ben azzal is segítik, hogy a közös marketingtevékenységhez támogatást nyújt a tour operator.

Az idei előfoglalási időszak március 15-ig tart a Kartagónál: eddig az időpontig 30 százalék előleg befizetésével az elérhető árkedvezmény 20 százalék, ami további 10 százalékkal fejelhető meg meghatározott tunéziai és egyiptomi szállodák foglalása esetén, míg Törökország, Görögország, Mallorca vonatkozásában plusz 5 százalék árkedvezmény érvényesíthető. Bevezettek egy új, 10 százalékos általános kedvezményt is, amit az utas desztinációtól és időszaktól függetlenül egész évben igénybe vehet, egyetlen feltétele a 60 napon túli foglalás.

A tour operator 2015-ben tovább erősít Egyiptomban, ahol ismét bekerült az ajánlatok közé Taba és a nílusi hajóutak, 8 nap/7 éjszakás, 12 napos és 15 nap/14 éjszakás turnusokkal. Hurghadára a nyári szezonban heti három charterjáratot (szerda, csütörtök, vasárnap) közlekedtetnek Budapestről a Travel Service gépeivel, a desztináció Debrecenből is elérhető lesz, de itt partnerük az Air Cairo légitársaság. Sharm El Sheikre heti egy gépet indítanak majd, május elejétől október végéig. Újítás, hogy ebben az évben önálló charterláncot szerveznek Marsa Alamba.

A másik fő desztinációjukba, Tunéziába hetente négyszer repülnek majd, három géppel Monastirba (péntek, kedd, szombat), egy géppel (kedd) közvetlenül Djerba szigetére, a járatokat a Travel Service szolgálja ki.

Törökországba (Antalya) május végétől október végéig (szombatonként) közlekedtetnek egy teljes charterláncot Budapestről, az itteni kapacitásukat júniustól (szerdánként) egy második járattal bővítik. Júniustól Debrecenből is elérhető lesz Antalya block seattel.

A görög szigetek (Rodosz, Kréta, Zakynthos, Kos), Mallorca és Szicília idén is szerepel kínálatukban, ezekbe a desztinációkba heti egy charterjárattal repülnek.

Több ország lekérésre foglalható náluk, így például Horvátország és az idei árualapban újdonságnak számító Bosznia-Hercegovina egyéni utazással, Costa Brava a Wizz Airrel és busszal is, vagy Málta az Air Máltával. A Zöld-foki-szigeteket a nyári időszakban öt alkalommal programozzák, ide a TAP Portugállal repülnek, csakúgy, mint Portugáliába.

A Kartagót harmadik éve biztosító EUB szintén sikeresen éven van túl, 17 százalékos árbevétel-növekedésével megerősítette piacvezető szerepét – mondta el a céget képviselő Menyhei Tamás a rendezvényen.