A Wizz Airnek adott igazat az olasz bíróság

Forrás: turizmus.com

 2019. április 02. 15:12

Az olasz versenyhivatal februári elmarasztaló határozatát érvénytelenítette döntésével az olasz bíróság.

Amint arról idén februárban beszámoltunk, az olasz Antitrustitalia versenyjogi hatóság 3 millió euróra bírságolta a Ryanairt és egymillió euróra a Wizz Airt a csomagszabályzat átláthatatlansága miatt és azért, mert a nagy kézipoggyászra vonatkozó új szabályok tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot tartalmaznak. A Wizz Air már akkor jelezte, hogy nem ért egyet a döntéssel és bírósági felülvizsgálatot kér. Korábban hasonló eljárásban az olasz bíróság felfüggesztette a hatóság ideiglenes intézkedését, amely megtiltotta a poggyászszabályzat alkalmazását.

A légitársaság ma az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkbe: „A Wizz Air örömmel értesült az olasz bíróság (TAR) döntéséről, amely a korábbi ítéletét megerősítve továbbra is lehetővé teszi a légitársaság jelenlegi poggyászszabályzatának alkalmazását. Döntésével a bíróság érvénytelenné nyilvánította az olasz versenyhatóság (AGCM) februári határozatát, amely a poggyászszabályzat felfüggesztésére és 1 millió eurós büntetés befizetésére kötelezte légitársaságunkat.

A bíróság a légitársaságnak adott igazat

Fotó: wikipedia

...poggyászszabályzatunk 2018. november 1. óta garantálja a Wizz Air minden utasának, hogy egy kézipoggyászt ingyenesen vihessen fel a fedélzetre. A szabályzat a választás lehetőségét is biztosítja az utasoknak, akik a fedélzeti és feladott poggyászokat kombinálva több mint 50 különböző variációt állíthatnak össze egyéni igényeik szerint. Tapasztalataink szerint ez az egyszerű és átlátható rendszer hozzájárul a gyorsabb és kényelmesebb beszálláshoz, és ezzel járataink még pontosabb indulásához. Az utasok biztosabbak lehetnek abban, hogy egy megfelelő méretű táska elfér a fedélzeten, az új és szerteágazó méret- és súlyváltozatoknak köszönhetően pedig a feladott csomagok minden korábbinál több kombinációja válik elérhetővé.”

Kapcsolódó cikkek