Aggregátorként is 3-as szintű IATA-tanúsítvány az Amadeusnak

Forrás: turizmus.com

 2018. július 12. 14:54

Miután korábban IT szolgáltatóként már kiérdemelte a 3-as szintű IATA-tanúsítványt (18.1-es verzió) az Amadeus, most aggregátorként is bizonyította, hogy megfelel az NDC sztenderdek legújabb változatának.

A 3. a legmagasabb szint, és csak azok a cégek kaphatják meg, amelyek bizonyítják: minden szempontból maradéktalanul megfelelnek azoknak a kívánalmaknak, amelyek a keresleti és kínálati oldal menedzseléséhez szükségesek.

Vagyis, az Amadeus rendszere tökéletesen össze tudja hangolni a légitársasági ajánlatokat, és fogyasztható módon képes továbbítani azokat az utazási irodák felé.

Az NDC-X programon keresztül az Amadeus az NDC sztenderdeknek megfelelően köti össze a légitársaságokat és az utazási irodákat. A munkában a vezető online utazási iroda, a Travix volt az Amadeus partnere, amely az év elején csatlakozott a programhoz.

Nagyon örülünk a tanúsítványnak. Ezzel újabb mérföldkőhöz ért a cég, egyben nagyot léptünk céljaink felé, nevezetesen, hogy maximálisan segítsük légitársasági partnereinket NDC-tartalmaik elérhetővé tételében – fogalmazott Gianni Pisanello, az Amadeus NDC-X program elnökhelyettese.

Fotó: Amadeus

Izgalmas hónapokon vagyunk túl, közösen az Amadeus-szal. Szerettünk volna minél jobb megoldást kifejleszteni, melyen keresztül az értékesítők hozzáférnek az aggregált NDC és nem NDC tartalmakhoz is. Az év folyamán a mi csapatunk is átáll az NDC-kompatibilis rendszerre – tette hozzá John Mangelaars, a Travix vezérigazgatója.

Pozitívan nyilatkozott az eseményről a IATA NDC programjának igazgatója is. Yanik Hoyles kiemelte: az Amadeus most odaítélt, 3-as szintű aggregátori tanúsítványa egyrészt demonstrálja az Amadeus elkötelezettségét az NDC iránt, másrészt egyfajta garancia is, hogy a légitársaságok új korszakának támogatásával az eddigieknél lényegesen jobb vásárlói élményt kapnak majd a termékek értékesítői, és ezen keresztül a légiutasok is.

Kapcsolódó cikkek