Három új európai célállomásra repül az Air France nyáron

Forrás: turizmus.com

 2024. január 09. 13:11

A március végén életbe lépő nyári menetrendi időszakban Narvik, Kalamáta és Verona is elérhetővé válik, emellett több téli, szezonális járat az év második felében is közlekedik majd.

Az Air France folytatja járathálózatának változatosabbá tételét, ennek részeként hét célállomással bővül a kínálat, amelyek között három új város is található.

Veronába április 2-ától lehet eljutni az Air France Embraer E190-eseivel, amelyek hetente három alkalommal, kedden, csütörtökön és szombaton közlekednek Párizs és Verona között.

Narvik, illetve a városon keresztül a Lofoten szigetcsoport június 15. és augusztus 31. közötti időszakra foglalható, az Air France Airbus A319-esei szombatonként közlekednek a norvég város repülőterére.

A strandolást kedvelők számára a kalamátai új járatok lehetnek vonzóak, a görög kisváros repülőterére szintén szombatonként lehet eljutni az Air France Airbus A319-eseivel július 6. és augusztus 31. között.

Nyáron három új várossal bővül az Air France kínálata

Fotó: Air France

 

További változás, hogy az eddig csak a téli időszakban közlekedő tromsø-i járat nyáron is elérhető lesz, hetente két járat indul majd ezen az útvonalon.

A hosszú távú járatok esetében május 13-án újraindul a Párizs és Minneapolis közötti összeköttetés, amelyet tavaly a Delta Air Lines-szal közösen üzemeltetett a francia légitársaság. A Minessota állambeli városba minden nap el lehet majd jutni.

Hasonló változásokra kell számítani a Párizs és Raleigh-Durham közötti járaton: a téli menetrendben mutatkozott be, nyáron azonban a heti három alkalom helyett már minden nap elérhető lesz az Air France Airbus A350-900-asainak fedélzetén. Ezzel összesen 23-ra emelkedik a nyáron elérhető észak-amerikai célállomások száma.

A Közel-Keletet is érintik a menetrendi módosítások: a 2023-as téli időszakban bevezetett Párizs-Abu-Dzabi összeköttetés a nyáron is megmarad, az Air France Airbus A350-900-asai minden nap repülnek a két főváros között.