Albániába szervezett tanulmányutat a Robinson Tours

Forrás: turizmus.com

 2018. június 03. 20:54

A múlt héten közel 30 viszonteladó részvételével szervezett tanulmányutat Albániába a Robinson Tours.

A csoport Durres régiójának változatos szállodakínálatából kapott ízelítőt a 3*-os reggelis hangulatos kis hotelektől az 5*-os all inclusive szállodákig, melyek mindegyike szerepel a Robinson Tours árualapjában.

A vlorai szálloda kínálatról a tanulmányút résztvevői szóban kaptak tájékoztatást. Bár a piacon általánosságban a trend az all inclusive ellátást kínáló szállodák felé mutat, viszont Albánia is azon országok egyike, ahol a nagyon alacsony éttermi árak mellett érdemes akár reggelis vagy félpanziós szállodát foglalni. Ezt a kollégák is megtapasztalhatták. Változatos és finom a konyha, sok tengeri finomsággal. Itt a kávé vagy a konyak olcsóbb, mint a Coca-Cola, amiért átlagban 270 forintnak megfelelő leket kell fizetni (5cl).

Az öt napba belefért többször is fürdés a finom homokos, lassan mélyülő 23 fokos Adriában, illetve két kirándulás is. Így sikerült meglátogatni a régi fővárost, Kruját, illetve az ott található Szkander Bég Múzeumot, valamint a dinamikusan fejlődő mostanit, Tiranát, továbbá Durres óvárosát és Szkander bég konyakgyárat.

Életkép az albán tengerpartról

Fotó: [urizmus.,com

Az Albanian Star hotelben rendezték meg a Harmonia Hotels csoport szezonnyitó rendezvényét, amelyen az albán turisztikai miniszter, Klosi Blendi személyesen adott át a Robinson Tours ügyvezető igazgatójának, Jakócs Áronnak egy oklevelet annak elismeréseként, hogy a cég aktívan segítette a magyar vendégszám bővülését, valamint hogy 2018-tól beindítja a két ország közötti első charterláncot. A chartereket a Travel Service légitársaság üzemelteti keddenként heti rendszerességgel június 19. és  szeptember 11. között kényelmes nappali menetrenddel.

A csoport Szkander bég szobra előtt

Fotó: turizmus.com