Aludjon az irányítótoronyban – Arlandán ez sem lehetetlen

Forrás: turizmus.com

 2017. június 16. 12:52

Eddig csak reptéri szállodákban aludhatott az, akinek az elszundításához feltétlenül szüksége volt a le- és felszálló gépek zajára. De amióta ez egyik népszerű lakberendező, Cilla Ramnek berendezte modern otthonnak a 15 éve már nem működő irányítótornyot Arlandán, bárki aludhat itt.

A régi földi torony már 15 éve elhagyatott volt, de most egy nagyszerű ötlettel az egyik legizgalmasabb, fantasztikus panorámájú szállássá vált. A híres svéd művész, Cilla Ramnek rendezte be  a 35 négyzetméteres apartmant, amely saját konyhával rendelkezik. A tervező azt nyilatkozta az egyik svéd turisztikai online magazinnak, hogy soha ennél izgalmasabb feladatot nem kapott, rögtön elvarázsolta a szinte lebegő kilátás, ugyanakkor az ipari környezet.



Hogy még inkább hírét vigyék az ötletnek, a svéd repülőtereket üzemeltető Swedavia, együttműködve a HomeAway.com,-mal, a világ vezető online szállás szolgáltatójával, kiírtak egy pr célú izgalmas vetélkedőt is. A pályázóknak lényegében arra a kérdésre kell válaszolniuk, ők miért szeretnének itt lakni.

A legfrappánsabb válaszokat beküldők között kisorsolnak három éjszakát a 80 méter magasban lévő, terasszal ellátott apartmanban, ráadásul VIP szolgáltatásokkal ellátva. Ilyen például, hogy a reggelit  Ronny Latva, a svéd cukrász válogatott tagja készíti, a vacsora pedig a neves Pontus  int he Air étteremben lesz.

- Nagyon jó érzés, hogy a svéd és külföldi vendégeknek bemutathatunk egy egyedülálló szálláslehetőséget - jegyezte meg Kjell-Ake Westin, a stockholmi reptér igazgatója. - Ugyanakkor nyilvánvalóvá tette, hogy a vetélkedő célja: népszerűsíteni Skandinávia egyik leggyorsabban fejlődő repülőterét.

A győztes a három éjszakás szálláson kívül még egy extra nyaralást is kap, a HomeAway-en keresztül, valamelyik skandináv ország fővárosában. A verseny július 30-ig tart.

Kapcsolódó cikkek

Stockholm a kedvenc

2017. február 13.