Utazhat az Arab Emírségekbe, akit a WHO által elismert vakcinával oltottak

Forrás: turizmus.com

 2021. augusztus 30. 15:47

Az Egyesült Arab Emírségek augusztus 30-tól megnyitja a vízumigénylést minden turista számára, aki a WHO által jóváhagyott vakcinák valamelyikével lett beoltva. Az enyhítéssel az ország számára kulcsfontosságú idegenforgalmi ágazatot szeretnék fellendíteni.

A döntés minden ország állampolgáraira vonatkozik, beleértve a korábban tiltott országokból érkezőket is – jelentette szombaton késő este az állami hírszolgálat, a WAM. A lépés része az ország stratégiájának, amellyel a hírügynökség szerint "a fenntartható fellendülés és gazdasági növekedés elérésére irányuló nemzeti erőfeszítéseket" kívánja támogatni – írja a Bloomberg.

Az új szabályok augusztus 30-án lépnek hatályba. A WAM tájékoztatása szerint a turistavízummal érkező utasoknak regisztrálniuk kell oltási státuszukat a kormány egészségügyi alkalmazásán, és a repülőtéren gyorstesztnek kell alávetniük magukat.

Azóta, hogy az Egyesült Arab Emírségek eltörölte az olyan országokból érkezők számára a vízumot, mint például India, Pakisztán és Nigéria, fokozatosan enyhítette a beutazási szabályait.

A WHO eddig az AstraZeneca, a Johnson & Johnson, a Moderna, a Pfizer-BioNTech, a Sinopharm és a Sinovac oltóanyagokat hagyta jóvá. Magyarországról tehát a mostani enyhítés nyomán kötelező PCR-teszt nélkül utazhatnak az Arab Emírségekbe a kínai vakcinával oltottak is.

A Magyarországról érkező oltatlanoknak, illetve a Szputnyikkal oltottaknak általánosságban továbbra is angol nyelvű, negatív PCR-teszteredményt kell bemutatniuk belépéskor, a további részletszabályok a Konzuli Szolgálat oldalán érhetők el.

abudhabi

Augusztus 30-tól bármely – a WHO által elfogadott vakcinával teljesen beoltott – nemzetközi utazó igényelhet turistavízumot az Egyesült Arab Emírségekbe

Fotó: 123rf.com

A koronavírussal fertőzöttek száma folyamatosan csökken az Egyesült Arab Emírségekben, ahol az év elején a világ egyik leggyorsabb oltási programját vezették be.