Ausztrália novemberben megszünteti a nemzetközi utazási tilalmat

Forrás: turizmus.com

 2021. október 01. 17:29

Novemberben véget ér a több mint másfél éve tartó teljes zárlat Ausztráliában. A nemzetközi utazási tilalom feloldásának hírére a Qantas máris bejelentette londoni és Los Angeles-i járatának újraindítását.

Ausztrália a koronavírus-járvány 2020. márciusi kitörése óta szigorú határvédelmi szabályokat alkalmaz, még saját lakosainak is megtiltotta az ország elhagyását. Idén novemberben azonban újra megnyitja határait és feloldja a nemzetközi utazási tilalmat.

Egyelőre a 80 százalék feletti oltottsági rátával rendelkező államokból engedélyezik a tengerentúli utazást – közölte a TTG turisztikai hírportál. A BBC úgy tudja, a nemzetközi látogatókat azonban nem engedik vissza azonnal.

Sajtóértesülések szerint az ausztrál kormány szóvivője azt mondta, nagy erőkkel "dolgozunk azon, hogy a turistákat újra a partjainkon üdvözölhessük". A híradások szerint Scott Morrison ausztrál miniszterelnök október 1-jén bejelentette, hogy a kötelező 14 napos szállodai karantént fokozatosan megszüntetik, és a beoltott utazók számára hétnapos otthoni karanténnal váltják fel.

A nem beoltott utazóknak 14 napig kell majd elkülönülniük, amint engedélyt kapnak a beutazásra.

ausztralia_123f

Egyelőre a 80 százalék feletti oltottsági rátával rendelkező államokból engedélyezik a tengerentúli utazást

Fotó: 123rf.com

A bejelentés után a Qantas közleményben adta hírül, hogy november 14-én újraindítja Sydney–London útvonalát. A nemzeti légitársaság Boeing 787-9 Dreamlinereivel háromhetente indít majd járatot a brit fővárosba, ezenkívül újraindítja járatait Sydney és Los Angeles között is.
Az elmúlt hetekben ez a két helyszín volt a legkeresettebb célállomás a Qantas honlapján, és szükség esetén növelni fogják a kapacitást is – tették hozzá.
A járatok indulását a pontos nyitástól függően előbbre hozhatják, vagy későbbre helyezhetik át. A Qantas nemzetközi járatain minden utasnak teljes körű oltással kell rendelkeznie, és az indulás előtt legfeljebb 72 órával elvégzett, negatív PCR-tesztet is fel kell mutatnia.