Az Easyjet sem indít több kereskedelmi járatot

Forrás: turizmus.com

 2020. március 30. 14:35

Az utazási szabályok szigorítása miatt összes kereskedelmi járatát leállítja az Easyjet. Mentesítő járatokat a kormányokkal együttműködve indít a légitársaság.

Az elmúlt napokban az Easyjet 650 mentesítő járatot indított, amelyekkel 45 ezer utast szállítottak. Ezek repülését nem függesztik fel, üzemeltetésük során folyamatosan együttműködnek a kormányokkal – tudósít az MTI.

A diszkont légitársaság egyelőre nem tudja, hogy mikor indulhatnak újra a menetrend szerinti járatokat, az Easyjet folyamatosan vizsgálja ennek lehetőségét. Hangsúlyozták, hogy a társaság pénzügyi helyzete stabil, a dolgozók fizetésük 80 százalékát kapják meg.Az Easyjet Európa második legnagyobb diszkont légitársasága, 2019-ben 337 repülőgépével 95 millió utast szállított és 350 millió font adózott eredményt ért el. A Brexit miatt a légicéget részben Ausztriába költöztették át.

Mentesítő járatok még indulnak

Fotó: 123rf.com

Európában egyebek között eddig a Ryanair, a Brussels Airlines, az Austrian Airlines, a Transavia, a SAS Scandinavian, az Air Dolomiti állt le teljesen.

Kapcsolódó cikkek