Az M4-es újabb szakasza készül el még idén

Forrás: magyarepitok.hu

 2018. november 23. 15:14

Hamarosan megnyitják az M4-es újabb szakaszát Berettyóújfalu és az országhatár között, valamint az M35-ös meghosszabbítása is elkészül. Az előbbin három hidat is átadnak – számol be róla a magyarepitok.hu.

Még idén birtokba veheti a forgalom a fővárost a román államhatárral a Hajdú-Bihar megyei Nagykerekinél összekötő M4-es egy újabb szakaszát, miután augusztusban a 2x2 sávos gyorsforgalmi út egy Budapest közeli pályarészét átadta a Colas-csoport.

Most hamarosan az M4-es másik végén, a Duna Aszfalt Kft. és a Hódút Kft. által kivitelezett Berettyóújfalu–Nagykereki I. ütem ideiglenes forgalomba helyezése történik meg a – szintén a két vállalat munkájával épülő – szomszédos M35-ös II. ütemével együtt.

 

A mintegy 2,95 kilométeres M4-es pályarészen három híd is épül, jelenleg ezek befejező munkálatai tartanak. A forgalom felengedése előtt két híd próbaterhelése esedékes volt, amit már meg is tartottak: a Kék-Kálló, illetve egy útvonal felett haladó acél főtartós, vasbeton pályalemezes híd adatait mérték fel. A hidak tesztelését három, összesen 40 tonnát nyomó teherautó segítségével végezték el, az adatokat várhatóan november végéig értékelik ki.

A hidak tesztelését három, összesen 40 tonnát nyomó teherautó segítségével végezték el

Fotó és ábra: magyarepitok.hu