Két év múlva autópályán utazhatunk Észak-Erdélybe

Forrás: MTI

 2018. október 02. 14:30

Persze csak akkor, ha valóban elkészül időre a román A3-as autópálya magyar határig érő szakasza, amelynek kivitelezői pályázatán most hirdettek eredményt.

Román-szlovák konzorcium fejezheti be az A3-as, észak-erdélyi autópálya román-magyar határig érő 33,9 kilométeres szakaszát - közölte kedden a Bihar megyei prefektusi hivatal.

A közlemény szerint a romániai közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) a Bors-Bihar, valamint a Bihar-Bisztraterebes szakaszok befejezésére kiírt pályázatán nyertes Trameco SA, Vahostav SK, Drumuri Bihor SA, Drum Asfalt Srl, valamint az East Water Drillings SL társaságok által alkotott konzorcium végezheti el a munkálatokat.

A konzorciumnak kell elkészíteni a kivitelezési terveket és befejezni azokat a munkálatokat, amelyeket az amerikai Bechtel kezdett el 14 évvel ezelőtt.

Az A3-as, észak-erdélyi autópálya tervezett teljes útvonala

Fotó: wikipedia

A két szakasz befejezése áfa nélkül 98 millió euróba (31,65 milliárd forint) kerül, a munkálatokat az állami költségvetésből finanszírozzák.

A határhoz legközelebb eső Bors-Bihar szakaszt 19 hónap alatt, a Bihar-Bisztraterebes szakaszt 24 hónap alatt kell befejezni. A nyertes konzorcium tízéves garanciát vállalt a munkálatokra.

A Bihar megyei prefektusi hivatal közölte, a konzorciummal akkor lehet megkötni a kivitelezési szerződést, ha a versenyben alulmaradt cégek nem óvják meg az elkövetkező tíz napban az eljárást. Ha óvás történik, akkor ennek az elbírálásáig nem lehet aláírni a szerződést.

A CNAIR tavaly augusztusban hirdette meg a hatvan kilométeres Bors-Berettyószéplak autópályaszakasz befejezésére a pályázatot. Az útszakaszt három részre bontotta. A 26 kilométeres Berettyószéplak-Bisztraterebes szakaszon még nem hirdették ki a győztest.

Az A3-as autópálya a magyarországi M4-eshez fog csatlakozni.

A román állam 2015 áprilisában egyszer már kihirdette a Bors-Berettyószéplak pályaszakasz befejezésére kiírt pályázat nyertesét. Akkor a spanyol Corsan SA által vezetett konzorcium nyert, azonban hozzá sem kezdett a munkához, és 2016 novemberében a szerződés felbontását kérte.

Kapcsolódó cikkek