Bajban az indiai GoAir

Forrás: AIRportal.hu

 2019. április 10. 15:35

Kilenc hónap alatt 15 vezető hagyta ott különböző okokra hivatkozva az indiai GoAir diszkont légitársaságot és több pozíciót a mai napig nem töltöttek be.

Az Economic Times szerint ügyvezető igazgatói pozíciót is csak ideiglenes jelleggel tölti be az elnök Nuli Wadia fia. A korábbi vezérigazgató mellett három hónapon belül távozott Jyri Strandman üzemelésért felelős vezető és Manish Ranega kereskedelmi igazgató, valamint több menedzser is, akik jogi, stratégiai feladatokat láttak el, de a távozók között van a kiegészítő árbevételért felelős vezető is – olvasható az Airportal.hu oldalon.

Tovább nehezíti a helyzetet, hogy több vezetői beosztásra ugyan meghirdették a pozíciót, azokra azonban senki nem jelentkezett.

A felmondások oka a legkülönfélébb: van, aki a menedzsmenttel kapcsolatos nézetkülönbsége, van, aki családi okok miatt hagyta ott a légitársaságot, Renega mindössze két hónap után állt fel a cégtől. A GoAir szerint a máshol is tapasztalható lemorzsolódás és az elvárásoktól való elmaradás áll az ügy hátterében, szakértők szerint inkább a cég struktúrájával lehetnek problémák.

A 2005-ben alapított, mumbai székhelyű diszkont légitársaság 49 gépes Airbus A320-as flottájával elsősorban indiai belföldi járatokat teljesít

Fotó: pixabay

A Martin Consulting tanácsadó elemzése szerint a Go Air nemzetközi és belföldi üzemének összehangolása kezdődött meg, ehhez pedig nagyobb nemzetközi tapasztalattal rendelkező gárdára van szükség.

A 2005-ben alapított, mumbai székhelyű diszkont légitársaság 49 gépes Airbus A320-as flottájával elsősorban indiai belföldi járatokat teljesít és nemzetközi hálózata nagyon korlátozott: Thaiföldre, Ománba, az Egyesült Arab Emírségekbe és a Maldív-szigetekre teljesítenek járatokat.