Belföldön szilveszterezett a román turisták többsége

Forrás: MTI

 2017. január 03. 12:23

A román turisták mintegy 40 millió eurót költöttek a szilveszteri vakációra romániai és külföldi üdülőhelyeken – közölte a román idegenforgalmi vállalkozók szövetsége.

Az érdekvédelmi szövetség által ismertetett statisztika szerint a szilveszteri turisták több mint 90 százaléka, 155 ezer ember belföldi üdülőhelyet választott. Ez 7 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képest. Legtöbben, 55 ezren a falusi turizmust részesítették előnyben. A turisták 8 százalékkal költöttek többet, mint egy évvel korábban, összesen 155 millió lejt.

Külföldi szilveszterezési üdülőcsomagot mintegy 10 ezer román turista vásárolt, ami 22 százalékos növekedés éves összevetésben. Ők 6 millió eurót költöttek a szolgáltatások vásárlására, ami 23 százalékos növekedés. A külföldi célpontokat választók többsége a téli sportoknak hódolt, főleg osztrák, francia és olasz síparadicsomokban töltötték a szilvesztert.

A szövetség szerint megfigyelhető, hogy a román turisták többnyire a hazai idegenforgalmi célpontokat választják, és ez a trend várhatóan 2017-ben is fennmarad. Az üdülési csomagok ára átlagban 6 százalékkal került többe 2015 végéhez képest.