Boost: diszkont légitársaságot alapít az Air France

Forrás: MTI

 2017. július 17. 16:41

Európai és tengerentúli útvonalakra alapít új céget az Air France, miután megkapta a legjelentősebb pilóta szakszervezet, az SNLP hozzájárulását is.

Az Air France ősszel tervezi az európai útvonalakon elindítani az új légitársaság járatait, 2018 nyarán pedig a tengerentúli célállomásokra is, azzal a céllal, hogy jelenleg deficites járatait meg tudja tartani és újakat is tudjon nyitni.

Az Air France jelenleg két fapados társaságot üzemeltet, a belföldi és európai útvonalakon közlekedő Hop!-ot és a Transaviát.

Az új, átmenetileg a Boost nevet viselő légitársaság járatain az Air France pilótái fognak dolgozni, változatlan munkakörülmények és javadalmazás mellett. A légikísérők azonban kevesebb fognak keresni, mint az Air France-járatokon dolgozók, és őket külön szerződtetik, hasonlóan a földi kiszolgáló személyzethez. A Boost egyelőre 18 repülőgépet fog működtetni az európai és tízet a tengerentúli útvonalakon.

A pilóták beleegyezése elengedhetetlen volt ahhoz, hogy a francia légitársaság egy újabb belső céget alapítson, és az SNLP tagságának több mint 78 százaléka támogatja a projektet.