December közepétől szünetel a mobilos jegyvásárlás a MÁV-nál

Forrás: turizmus.com

 2016. december 10. 13:53

Jogszabályi előírások miatt december 15-én éjféltől szünetel a mobilos vasúti menetjegyváltás – közölte a Magyar Államvasutak Zrt.

A vasúttársaság a bankkártyás fizetést ajánlja azoknak, akik december közepétől az interneten vásárolnak vonatjegyet. Elővételes jegyet a mobilegyenleg terhére 15 napos elővétellel is lehet vásárolni a határidőig.

A változásról a mobiltársaságok SMS-ben értesítik azokat, akik a szolgáltatást az elmúlt három hónapban igénybe vették, a MÁV pedig elektronikus hírlevélben küld tájékoztatást.

A vasúttársaság 2012 májusában vezette be a szolgáltatást, mellyel a mobiltelefonok egyenlegének terhére is lehetett interneten váltott vasúti menetjegyeket fizetni. Az utóbbi egy évben havonta 2500-3500 felhasználó 10-12000 internetes tranzakció során vette igénybe a szolgáltatást.

Az internetes jegyértékesítés legújabb fejlesztésének köszönhetően idén novembertől már bármely belföldi vonaton okostelefonon, tableten vagy laptopon – kinyomtatás nélkül is – bemutathatók az elektronikusan megváltott vasúti jegyek, amelyek továbbra is három százalékos kedvezménnyel vásárolható meg.

A mobilegyenleges vásárlás várhatóan 2017 nyarán indul újra a nemzeti mobilfizetési rendszeren keresztül – olvasható a MÁV közleményében.