Dinamikusan nő a Debrecen Airport utasforgalma

Forrás: turizmus.com

 2015. április 01. 13:30

Ezen a nyáron a 9 menetrend szerinti járat mellett összesen heti 9 charter közlekedik majd a Debreceni Nemzetközi Repülőtérről. 2015-ben a cél legalább 170 ezer utas kiszolgálása, fogadása.

A Debreceni Nemzetközi Repülőtér honlapján elérhető friss összesítés szerint az utóbbi években folyamatosan nőtt az utaslétszám: amíg 2011-ben 20 ezer utas érkezett és indult összesen, 2012-ben az év közepétől induló menetrend szerinti járatoknak köszönhetően a forgalom elérte az 50 ezer főt. 2013-ban már 130 ezer, a tavalyi évben pedig 150 ezer utas vette igénybe a repülőtérről induló járatokat. 2015. első negyedévében már 30 ezer utast regisztráltak, ami rekordnak számít az előző évek hasonló időszakához képest.

 

A dinamikusan növekvő forgalom háttérében az áll, hogy a Wizz Air menetrend szerinti járatai megkezdték napi rendszerű üzemelésüket, Debrecen és London között minden nap közlekednek járatok, míg az eindhoveni járat heti kétszer üzemel a cívisvárosból. Ezenkívül évről évre egy több charterjáratot indítanak innen az utazási irodák.

 

Az idei forgalom ismét a legutóbb 2006–2008-ban látott járatsűrűségre kezd hasonlítani. A törökországi Antalya már hétfőn, kedden és szerdán is elérhető lesz a tervek szerint, ráadásul szerdán napi két járattal, a bulgáriai Burgaszba hétfői napon mennek majd járatok, ezenkívül Kréta és Korfu szigetére, valamint az egyiptomi Hurghadára is indulnak charterek. A szezont nyitó és záró németországi beutazó járatok pedig hazánk és a régió rekreációs lehetőségeit igénybe vevő utasok szállítását oldják meg.

Ezen a nyáron a 9 menetrend szerinti járat mellett összesen heti 9 charter közlekedik majd a Debreceni Nemzetközi Repülőtérről.