Dolce vita az Alitaliával

Forrás: turizmus.com

 2016. április 05. 20:11

Az Alitaliát a magyar piacon szeretné visszahelyezni a köztudatba, és küzd a Budapest–Milánó járat újraindításáért az olasz légitársaság új magyarországi vezetője. Az Alitalia március végén tovább bővítette kapacitásait Budapesten.

Nagy Zsolt, az Alitalia februárban kinevezett magyarországi vezetője keddi rendezvényükön, amelyre tour operatorokat és újságírókat egyaránt meghívtak, elmondta, célja a branderősítés. Fontosnak tartja, hogy az olasz légitársaság mint hagyományos fuvarozó értékei visszakerüljenek a köztudatba, azon dolgoznak, hogy a mediterrán életérzést, a „dolce vita"-t, a szabadság élményét utasaik már a fedélzeten megtapasztalják, ezt szolgálja többek között az új gourmet menükínálat, a fedélzeti wifi és roaming vagy a „Dine Anytime" szolgáltatás (az utas döntheti el, mikor szolgálják fel neki az étkezést). Rugalmasságuk partnereik felé is megjelenik, az utazási irodák már 6 főtől élvezhetik a csoportos foglalás kondícióit.

Az Alitalia 350 desztinációba közlekedtet járatokat, új tulajdonosának, az Etihad Airwaysnek köszönhetően az elmúlt időszakban jelentősen erősítette pozícióit a Távol-Keletre irányuló hosszú távú járatok piacán.

Elmondta, hogy Budapesten március 28-tól heti kilencről tízre növelték a járatszámot, és nagyobb befogadóképességű gépeket is közlekedtetnek. Ismét van reggeli járatuk, amely jó csatlakozásokat kínál Rómából. Utasaik negyede száll át az olasz fővárosban, körükben a belföldi piacon Catania, Cagliari és Palermo a legnépszerűbb célállomás, míg a nemzetközi járatok közül a New York-i és a miami járat a legkedveltebb.

Fotó: Alitalia


Nagy Zsolt a Toszkanában és Szicíliában rejlő lehetőségeket is a megjelentek figyelmébe ajánlotta, amelyek szerinte nincsenek eléggé kihasználva. Kitért a Budapest–Milánó közvetlen járat újraindítására is, ez ügyben folyamatosan bombázzák az Alitalia központját, hogy bizonyítsák az útvonal létjogosultságát.

Maria Assunta Accili, Olaszország magyarországi nagykövete arról beszélt, hogy Budapest az olaszok második legnépszerűbb úti célja Párizs után és New York előtt, a magyar fővárost biztonságos desztinációnak tartják, ezért fontos és a továbbiakban is bátorítják a járatbővítést. Örvendetesnek nevezte ugyanakkor a magyar utazók növekvő érdeklődését az olasz vidék értékei, az agroturizmus iránt.

Kam Jandu, a Budapest Airport járatfejlesztési igazgatója elmondta: az elmúlt két év adatai alapján – az Egyesült Királyság és Németország után – Olaszország a harmadik legnépszerűbb célország a magyar légi forgalomban, heti 23 ezres utaskapacitással. Az Alitalia az idei nyári menetrendben 20 ezer székkel bővíti a budapesti kapacitásokat a tavalyihoz képest.