Egyedi biztonsági videó a KLM-től

Forrás: turizmus.com

 2015. október 19. 14:13

A KLM novembertől meglepő és egyedi biztonsági videóval várja utasait minden nemzetközi járatán.

A filmet a híres delfti porcelánház technikája inspirálta. A KLM elismeri a különleges holland művészeti ág szaktudását, és évek óta csodálattal figyeli a precíz munka folyamatát. A holland légitársaság ugyanilyen odafigyeléssel dolgozik a biztonsági eljárásokon.

A légitársaság célja az egyedi, új biztonsági videóval, hogy amellett, hogy felkeltse az utasok figyelmét, szórakoztató is legyen.

A hiteles, részben kézzel készített repülési biztonsági film kihangsúlyozza a biztonsági intézkedések részleteinek fontosságát. A filmben látható összes kerámialapot egyedileg festették és animálták. A légi utaskísérő, aki a filmhez arcát és hangját is adta, természetesen a KLM alkalmazottja. A szükséges forgatókönyvet először kézzel rajzolták a delfti szakemberek, majd ezeket digitálisan animálták.

 

Ennek következtében jött létre az animált mozgás, mely különböző kereteken jelenik meg. A delfti manufaktúra a film elkészítéséhez több mint ezer porceláncserepet festett.

 

A delfti fajansz

A híres delfti kék szín igazi holland örökség. A porcelángyár története az 1600-as években kezdődött. A polgárháborúk miatt a kínai porcelán importálása nehézkessé vált, így alternatívát kellett találni a vevők igényeinek kielégítésére. Ekkor kezdtek holland fazekasok kék-fehér mintás porcelánokat készíteni. Ma már a delfti fajansz világhírű, és tipikus holland termékként tartják számon.

A KLM évtizedek óta dolgozik együtt a delfti fajansz manufaktúrával. A KLM jellegzetes kék színű, delfti porcelánból készült miniatűr házait a légitársaság World Business Class utasai kapják ajándékba, de az egyedi tervezésű darabok - amelyek mind különleges holland épületek élethű másolatai - ma már a gyűjtők nagy kedvencei is. A miniatűr házak 1950 óta megtalálhatóak a KLM fedélzetén.