Egzotikus üdülések az 1000 Úttal

Forrás: turizmus.com

 2018. szeptember 05. 19:16

Immár második egzotikus katalógusának bemutatójára hívta meg viszonteladóit az 1000 Út Utazási Iroda szeptember 4-én a Hotel Medoszba.

A 2018. ősztől 2019. tavaszig tartó időszak egzotikus körutazásait tartalmazó füzetben az idei szilveszteri ajánlatokon és a hajóutakon kívül az abszolút újdonságnak számító, fix időpontos egzotikus üdülések is helyet kaptak.

Gorszkij Jaroszlav irodavezetőtől megtudtuk: 2017-ben 37 meghirdetett körutazásuk volt 63 indulási időponttal, 2018-ban pedig 43 meghirdetett körutazásuk 82 indulási időponttal, a megvalósulási arány pedig 95 százalék. 2016-ban még kb. 300, rá egy évre kb. 850 körutasuk volt, az idei tervszám pedig 1200.

Ermilov Oleg tulajdonos ügyvezető szerint az elmúlt három év tapasztalatai alapján elmondható: bevált az a koncepciójuk, hogy minőségi, többségében kiscsoportos és garantált indulású körutazásokat kínálnak. A néhány év alatt felfutott üzletág sikere adta az ötletet, hogy hasonló alapelvek mentén szervezett egzotikus üdüléseket dobjanak a piacra. Idén novembertől jövő nyárig a Maldív-szigeteken, Balin, Dubaiban, a Seychelle-szigeteken, Mauritiuson, Kubában és Mexikóban kínálnak fix időpontokban, garantált áron üdüléseket. Desztinációnként egyelőre 3-5 prémium kategóriás szálláshellyel szerződtek, amelyeket személyesen, tüzetesen leellenőriztek. Az egzotikus üdüléseket Szabó László referens mutatta be részletesen.

 

A két Koreától Szudánig

Az egzotikus körutazásokról Rokolya Péter kiutaztatási referens beszélt. Kiemelte: továbbra sem szakítanak azzal a hagyománnyal, hogy igazán tartalmas utakat bonyolítsanak le, reggeltől estig tartó programokkal, amelyek között kiemelt fontosságú a gasztronómia és a helyi emberekkel való találkozás. A programok bőségére jellemző, hogy a tájékoztatókban csak 70-80 százalékuk szerepel (természetesen a többi is benne van az árban). Igyekeznek a lehető legrészletesebb tájékoztatást nyújtani, az egyes szállodák nevét például már itthon megtudják a leendő utazók.

Rokolya Péter kiutaztatási referens mutatja be az újdonságokat

Fotó: 1000 Út

 

Több körútjukat tökéletesítették, ill. kiegészítették, és van nyolc újdonságuk is: Fönícia, Kappadókia, Észak- és Dél-Korea, a Fülöp-szigetek, Szudán, Észak-Madagaszkár, a Grand Peru nevet viselő, az iroda többi perui programjánál is gazdagabb utazás, valamint a legendás amerikai 66-os utat felfedező program.

A csoportok többsége legfeljebb 20 fős, de van olyan program is, amelyik max. 9 fővel indul el.

Az iroda további újdonságai a dél-afrikai cápaexpedíció (tengerbiológus vezetésével és ketreces merüléssel), a Maharaja Express indiai luxusvonat útvonalát bejáró út, valamint a vitorlás kalandok a Seychelle-szigeteknél. Ezek közül a nagy fehér cápa megfigyelésére invitáló programjukra már fogadnak jelentkezéseket.

 

Szilveszter négy földrészen

Semptei Mária kiutaztatási referens a szilveszteri városlátogatásokat, körutazásokat mutatta be. Idén a tavalyi nyolccal szemben 13 szilveszteri utat kínálnak. Újdonság a New York-i program, valamint a kenyai, a vietnámi és a Costa Rica-i szilveszter tengerparti pihenéssel. Ezenkívül Szentpéterváron, Moszkvában, Isztambulban, Barcelonában, Portugáliában, Dubaiban, Srí Lankán, Balin és Rio de Janeiróban is el lehet velük búcsúztatni az óévet.

Az 1000 Út programjai árából 12 százalék jutalékot ad viszonteladóinak.

Fotó: 1000 Út