Élénk május a Debrecen Airporton

Forrás: turizmus.com

 2017. június 02. 09:11

Májusban 1%-kal többen, mintegy 25 130-en vették igénybe Magyarország második legforgalmasabb repülőterét, a Debrecen Airportot.

Az előző év azonos időszakában történt utasforgalomhoz képest ez egy újabb rekord volt annak ellenére, hogy idén a pünkösdi hosszú hétvége május helyett júniusra esik, amikor szignifikánsan nagyobb lesz az utasforgalom az átlagos hétvégi és hétköznapi utasforgalomhoz képest.


Tamás László, a Debrecen Airport járatfejlesztési igazgatója a 2017-es májusi és első öt hónapos eredményekről így fogalmaz: "Az első öt hónapos utasforgalmat egyértelműen a stratégiai partnereinknek, elsősorban a Wizz Airnek és a Lufthansa utasforgalmának köszönhetjük. Jó trendnek mondható, hogy a téli hónapokban kevesebb járatot az élénkülő turizmus kompenzálta, és várakozáson felüli volt az április és a május. Nagyon optimisták vagyunk a 2017-es nyarat illetően, az előfoglalási eredmények rendkívül bíztatóak. Március végétől kezdve már összesen hét európai és izraeli régióval van közvetlen légi összeköttetése Debrecennek. 2017-ben még jelentősebb turistaforgalmat prognosztizálunk Debrecenben ill. a kelet-magyarországi régiókban és a határokon túl is."

Az ukrán állampolgárok számára júniusban életbe lépő EU-s vízummentesség is kedvezően hathat a Kárpátaljáról Nyugat-Európába és Izraelbe induló turistaforgalomra.

A következő három hónapban több mint 100 000 utast várnak a Debrecen Airporton, hiszen a desztinációs portfolióban számos nyári úti cél található. A charterjáratokkal elérhetők üdülések üdülést Görögországban, Törökországban ill. Bulgáriában és Egyiptomban. A kultúrára, vallási turizmus és városi vakációra szomjazók Nyugat-Európa és Izrael nagyvárosait kereshetik fel közvetlen járatokkal, illetve a müncheni repülőtéren keresztül egyetlen átszállással öt kontinens, több mint száz úti céljára utazhatnak el a Debrecen Airportról.


Nyári charter desztinációk:

Burgasz – Robinson Tours

Zakynthos, Korfu – IBUSZ

Antalya – SUN and FUN és GREEN HOLIDAYS

Hurghada – ETI

Drezda – Salamon Reisen

 

A Wizz Air menetrend szerinti járatai:

London-Luton (Egyesült Királyság) – napi járat ill. heti 10-szer a főszezonban

Eindhoven(Hollandia) – heti 2-szer ill. heti 3-szor a főszezonban

Milánó-Bergamo(Olaszország) – heti 2-szer

Párizs-Beauvais(Franciaország) – heti 2-szer

Tel Aviv(Izrael) – heti 2-szer (2017. március 26-tól)

Malmö(Svédország) – heti 2-szer (2017. március 27-től)

A Lufthansa City Line menetrend szerinti járata:

München(Németország)  – hétfő/szerda/péntek